Aardappelkoek uit Ardéche

Kritiek geven aan tafel mag, mits omkleed met de nodige voorzichtigheid. En dan nog is het afwachten hoe het valt.  
Op gepaste toon en zorgvuldig zijn woorden kiezend, meldde mijn vriend dat er  – wat hem betreft (slimme woordkeuze) – misschien een beetje minder knoflook in zou kunnen. De volgende keer (dus die mag er wel komen).

Maar goed, hij had gewoon gelijk (ditmaal). 4 teentjes op een kilo aardappels… op papier niet eens zo veel. Ik ben dol op knoflook en onder het mom dat het zo gezond is, ga ik er ook scheutig mee om. Maar de volgende koek – want die komt er zeker – krijgt er drie.

 

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 1 kilo aardappelen, geraspt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 6 takjes peterselie, fijngehakt
  • 40 gram boter
  • 3 eetlepels olie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Meng de aardappels, knoflook, peterselie, peper en zout.
  2. Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Doe het aardappelmengsel in de pan, verdeel gelijkmatig en druk goed plat. Bak 15 minuten op matig vuur. De koek moet mooi bruin zijn.
  3. Keer om op een bord. Verhit de resterende olie en boter en bak de koek aan de andere kant. Ook 15 minuten op matig vuur.

Serveertip
Lekker met (gebraden) kip en een frisse salade.

Variatie-inspiratie

  • Gekookte ham of ui in kleine snippers toevoegen.
  • Experimenteren met andere/meer verschillende kruiden.

Bron
Aardappelkoek uit Ardéche uit Ma Cuisine van Magimix

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

4 thoughts on “Aardappelkoek uit Ardéche”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>