Kritiek geven aan tafel mag, mits omkleed met de nodige voorzichtigheid. En dan nog is het afwachten hoe het valt.
Op gepaste toon en zorgvuldig zijn woorden kiezend, meldde mijn vriend dat er – wat hem betreft (slimme woordkeuze) – misschien een beetje minder knoflook in zou kunnen. De volgende keer (dus die mag er wel komen).
Maar goed, hij had gewoon gelijk (ditmaal). 4 teentjes op een kilo aardappels… op papier niet eens zo veel. Ik ben dol op knoflook en onder het mom dat het zo gezond is, ga ik er ook scheutig mee om. Maar de volgende koek – want die komt er zeker – krijgt er drie.
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 1 kilo aardappelen, geraspt
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 6 takjes peterselie, fijngehakt
- 40 gram boter
- 3 eetlepels olie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Meng de aardappels, knoflook, peterselie, peper en zout.
- Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Doe het aardappelmengsel in de pan, verdeel gelijkmatig en druk goed plat. Bak 15 minuten op matig vuur. De koek moet mooi bruin zijn.
- Keer om op een bord. Verhit de resterende olie en boter en bak de koek aan de andere kant. Ook 15 minuten op matig vuur.
Serveertip
Lekker met (gebraden) kip en een frisse salade.
Variatie-inspiratie
- Gekookte ham of ui in kleine snippers toevoegen.
- Experimenteren met andere/meer verschillende kruiden.
Bron
Aardappelkoek uit Ardéche uit Ma Cuisine van Magimix
Kijk ook eens hiernaar:





Nou, nou, da’s wel erg radicaal. Ik zou afbouwen naar 3,5 teentjes knoflook … (ben ook zo dol op knof)
Plan gewijzigd: het worden 3,5 teentjes knoflook
Goed voorstel; ik ben denk ik gewoon niet gewend om in halve teentjes te denken, maar ditmaal is het de beste keuze!
Doe je het overgebleven halve teentje ‘s middags toch door een gebakken eitje of omelet.
Heerlijk, inderdaad. Dat halve teentje komt wel op!