Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush, een verrukkelijke puree van aubergine met pindakaas of tahini, knoflook, citroensap, komijn, olie en flink wat zout en peper. Deze auberginehumus is een klassieker uit de keuken van het Midden-Oosten. Lekker dippen, liefst met knapperig home made brood!

De aubergine wordt eerst zwart geblakerd onder de grill, wat een fijn, rokerig smaakje geeft. Vergeet niet wat gaatjes te prikken in de aubergine. Anders kan deze groente ontploffen in de oven.

Na alle winterse stamppotten, soepen en stoofgerechten had ik zin om weer eens iets anders op het menu te zetten. De baba ganoush kwam op tafel als mezze-gerecht. Tapas style eten uit het Midden-Oosten. Ook de andere gerechten waren allemaal even smaakvol. Deze volgen later op missFromage, iets om in de gaten te houden!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in stukken
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels pindakaas of tahini
  • 0,5 tot 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper, naar smaak
  • peterselie (optioneel)

Zo maak je het

Verhit de oven voor op de hoogste grillstand.
Prik met een vork in de aubergines en laat ze zwart worden onder de grill. Laat wat afkoelen en verwijder de schil. Doe de aubergines over in een zeef. Snij de aubergine in stukjes en laat wat uitlekken.
Pureer de aubergine met de knoflook, pindakaas, citroensap en een halve theelepel komijn. Garneer met olie en als je wilt peterselie en nog wat komijn en peper.

Bron
Baba ganoush uit Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall gecombineerd met een recept van deze auteur via TheGuardian.co.uk

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>