Bloemkool Madras

Bloemkool Madras is één van de lekkerste gerechten die ik heb gemaakt met mijn Madras currypasta. Tot nu toe, want ik heb de smaak te pakken. Alhoewel, de viskoekjes met currypasta en kip Madras waren ook sterk. En ik heb inmiddels volop nieuwe curry-inspiratie. Maar dat moet even wachten, voordat mijn tafelgenoten niet blij meer worden van wéér iets met currypasta.

Bloemkool Madras. Met zelfgemaakte Madras currypasta.

Bloemkool Madras

 

Ik houd wel van een pittige saus bij bloemkool en gebruik 2 flinke eetlepels currypasta. Het was ook een flinke bloemkool. Maar begin rustig met 1 eetlepel currypasta als het je al snel te heet is of als je maar een klein bloemkooltje hebt.

Bloemkool Madras met…

Wij aten deze bloemkoolcurry met kikkererwten in tomatensaus ent Indiase kruiden en gebakken gele rijst (met knoflook en kurkuma). Ik zal die kikkererwten ook snel blogklaar maken, want dat is een lekker easy recept. Ik bakte de rijst in boter, maar als je olie gebruikt, heb je een prima vegan diner. Bloemkool Madras is ook lekker met naan (die kun je ook zelf maken) en/of een gebakken kipfiletje.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels Madras currypasta
  • 1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 bloemkool, in roosjes

Extra

  • hapjespan met deksel

Bloemkool madras maken

Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers totdat ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Bak de paprikareepjes 2 minuten mee. Schenk de kokosmelk in de pan en roer alles door elkaar. Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe. Plaats het deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus goed blijft pruttelen.

Na ongeveer 5 minuten roer je door de pan, zodat de bloemkool is bedekt met currysaus. Zet het deksel weer op de pan en laat nog een minuut of 10-15 pruttelen. Bloemkool Madras is klaar als de bloemkool gaar is.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>