Courgette omelette

Dat heb ik wel vaker; mensen (voornamelijk zussen) die op woensdag, mijn mama-dag, toevallig in de buurt zijn rond lunchtijd. Die dag zou zus D. gezellig aanschuiven. Ik trek op woensdag wel vaker wat meer tijd uit voor het middagmaal, maar als er ook nog eters komen, wordt het extra leuk.

Een paar dagen ervoor zag ik op de foodblog Maaikyz iCook courgettepannenkoekjes voorbij komen. Een prima idee voor een lekkere, voedzame lunch. Courgette, ei en kaas lagen al in de koelkast. Ik zou wel zien wat ik eraan zou toevoegen.
Het meel uit dat recept wilde ik weglaten, want met voldoende kaas en ei heb je bindmiddel genoeg, dacht ik zo. Daarom zijn het geen courgettekoeken, maar ‘courgettes omelettes’ geworden (ik ben gevoelig voor rijm).

Dit heb je nodig
(10-12 omelettes)

  • 1 courgette, geraspt en geslingerd in een theedoek*
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Klont boter

*De courgette moet zo veel mogelijk vocht verliezen. Ik doe dat door het in een theedoek te leggen, de punten bij elkaar te nemen en het zo flink rond te zwieren. Buiten. Dat zorgt tevens voor showeffect voor zoonlief (bijna 2). Koken en eten is lekker en leuk, is de boodschap die hij met de bekende paplepel ingegoten krijgt.
Maar, je kunt het ook op een andere manier doen. Laten uitlekken ofzo.

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten in een kom.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Leg steeds twee eetlepels courgette-ei op/naast elkaar in de pan, zodat je even grote ‘omelettes’ krijgt. Herhaal totdat het courgette-eimengsel op is.

Bron
Geïnspireerd door Cevapcici met courgettepannenkoekjes door Maaikyz iCook

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Courgette omelette”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>