Frisse Thaise komkommersalade

Frisse Thaise komkommersalade

Deze zoetzure salade vormt een perfecte combinatie met pittig gekruid eten. Ik serveerde het bij Gemakkelijke Thaise viskoekjes, dat smaakte super.

Van de lange stroken komkommer kun je een mooie salade van komkommerkrullen maken. Maar je kunt de lange stroken ook in twee of drie stukken snijden, zodat het gemakkelijk in een saladebakje past.
Snij de komkommer niet in blokjes of plakjes, want dat oogt veel minder Aziatisch.

De zomer is ver weg, maar ik noteer deze salade ook als bijgerecht bij een barbecue. Vooral bij een flink gekruid vis(pakket)je van de grill of bbq smaakt deze frisse komkommer Thai-style prima.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 1 komkommer
  • 1 rode peper (of een halve), gesnipperd of in dunne reepjes
  • 1 sjalot, in hele dunne plakjes
  • 300 milliliter water
  • 4 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel korianderzaad, gemalen
  • blaadjes van 4 takjes koriander, gescheurd (optioneel)
  • 0,5 theelepel witte peper
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Haal met een dunschiller 4 repen schil van de komkommer (in de lengte). Deze gebruik je niet. Schil vervolgens met de dunschiller plakken komkommer (weer in de lengte), op zo’n manier dat een plak komkommer een groen randje schil heeft. Herhaal dit tot alle groene schil op is. Vervolgens maak je ook de rest van de komkommer op, totdat je de zaadjes bereikt.
  2. Meng de overige ingrediënten in een kom. Voeg de repen komkommer toe. Laat minimaal een half uur marineren.

Serveer deze salade bijvoorbeeld met Gemakkelijke Thaise viskoekjes en eet een Pittige Thaise champignonsoep vooraf.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Frisse Thaise komkommersalade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>