Knoflookquiche

Knoflookquiche

Doe het nou niet! Je zou voortaan minder impulsief te werk gaan. Plannen, plannen, plannen!

Maar waar ik soms best goed in ben, is het negeren van dat innerlijke stemmetje. Vooral als ik ergens zin in heb.

Met het schaamrood op de kaken moet ik dan ook bekennen dat ik het wel heb gedaan. Ik heb de knoflookquiche met een doodnormaal bolletje knoflook (Spaanse) gemaakt en niet met de mooi roze ail rose de Lautrec. Dat, terwijl Onno Kleyn (van wie ik het recept heb) een hele alinea wijdt aan hoe belangrijk het is om goede knoflook te gebruiken.

Ik heb er spijt van én ik ben er blij mee. Spijt, omdat ik Onno op zijn woord geloof. Blij omdat de quiche zo stiekem al heel lekker was.
En blij omdat ik de roze knoflook nu toch echt moet bestellen en het nogmaals moet proberen.

Het originele recept laat je zelf het deeg maken. Mijn variant is van de snelle en luie soort; ik heb hartige taartdeeg gebruikt. Daar heb ik nog een theelepel gedroogde tijm aan toegevoegd.

Gebruik een quichevorm met een doorsnede van zo’n 25 centimeter.

Dit heb je nodig

(4 personen, lunch of voorgerecht)

  • 4 vellen hartige taartdeeg
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 5 of 6 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak), gepeld
  • 50 gram Parmezaanse kaas, in grove stukken
  • 80 gram pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 2 deciliter crème fraîche
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plak de vellen hartige taartdeeg aan elkaar. Verdeel het tijm erover en druk het er wat in. Rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de quichevorm met het deeg. Rol met de deegroller over de rand. Zo kun je het teveel aan deeg netjes verwijderen.
  3.  Meng knoflook en Parmezaanse kaas tot een kruimelige massa in een keukenmachine.
  4. Verdeel de knoflookkruimels over de taartbodem. Verdeel de pijnboompitten over de taartbodem.
  5. Doe eieren en crème fraîche in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet het eimengsel rustig over de knoflookkruimels en pijnboompitten.
  7. Bak de quiche een half uur in de oven. Als de quiche te bruin dreigt te worden, kun je er een vel aluminiumfolie over leggen. De taart is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.

Bron
Geïnspireerd op Taart met roze knoflook, pijnboompitten en parmezaan op Onnokleyn.nl

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

4 thoughts on “Knoflookquiche”

Leave a Reply to lizvandevalLiz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>