Komkommer yoghurtsalade met sumac

Komkommer-yoghurtsalade met sumac

Komkommer-yoghurtsalade met sumac

De FoodWeLoveBox kwam op het moment dat ik écht boodschappen moest gaan doen, maar nog niet wist wat we zouden eten. Vanwege het volle avondprogramma wilde ik liever niet al te uitgebreid koken. Meteen even de receptenkaarten erbij gepakt en voor zowel deze frisse komkommer-yoghurtsalade als de Falafel met tahin had ik welgeteld drie ingrediënten niet in huis. Dan hoef je niet langer na te denken.

Zowel de komkommer als de appel heb ik niet geschild. Dat gaf een mooi ‘groentje’ in de salade. En het is nog sneller ook :) Halverwege de maaltijd ontdekte ik dat ik de muntblaadjes netjes gesneden op het aanrecht had laten staan. Deze staan dus niet op de foto, maar horen er wel echt bij.

Ik was nieuwsgierig naar deze salade omdat ik hem in een uitgeklede versie wel vaker eet. Bleekselderij, appel en sumac toevoegen was nieuw. Evenals minder knoflook gebruiken. Beide varianten zijn lekker en zullen we vaker eten. Maar de FoodWeLove-variant wint het echt qua smaak en gezond gevoel.

Ingrediënten

(4 personen)

 • 1 komkommer
 • 1 – 2 stengels bleekselderij*
 • 0,5 – 1 Granny Smith* (tikkeltje zure appel)
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • kwart – half teentje knoflook*, uitgeperst
 • 2 eetlepels citroensap
 • zout en versgemalen peper, naar smaak
 • 5 gram muntblaadjes, in reepjes gesneden
 • 1 theelepel sumac

*Het recept schrijft de minste hoeveelheid voor. Ik heb er wat extra’s aan toegevoegd.

Komkommer-yoghurtsalade maken

 1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunnen maantjes.
 2. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes
 3. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd elk kwartje in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
 4. Meng yoghurt, knoflook, citroensap, driekwart van de muntblaadjes de helft van de sumac en zout en peper in een kom. Voeg de groenten en appel toe.
 5. Strooi er de rest van de sumac en munt overheen.

Bron
Het recept komt uit de FoodWeLove Box van november 2013. Ik serveerde er Falafel met tahindressing, pita’s en granaatappelpitjes bij.

Ga naar de website voor meer info over de FoodWeLove Box.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

One thought on “Komkommer yoghurtsalade met sumac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>