Risotto Milanese

Risotto Milanese

Een eenvoudige risotto die natuurlijk heerlijk is als voorgerecht. Maar wij eten het ook vaak als hoofdgerecht, samen met champignons met veel knoflook en peterselie en een lekkere worst of gehaktbal.
Een combinatie die je echt eens zou moeten proberen.

Als ik misgrijp op de zelfgemaakte bouillon, begin ik met water koken. Daar gaan dan verschillende groenten in, die een kwartier tot een half uur zacht mogen koken voordat de groentenmix eruit en het bouillonblokje erin gaat. Toch nog extra vitaminen.

Dit heb je nodig

(4 personen)

 • 280 gram risottorijst
 • 1 liter bouillon
 • 1 ui, gesnipperd
 • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 1 buisje of envelopje saffraan (0,05 gram), 2 als je van een stevigere saffraansmaak houdt
 • boter

Zo maak je het

 1. Week de saffraan 10 minuten in enkele eetlepels heet water.
 2. Verhit de boter in een pan. Bak de ui in de boter totdat deze glazig is. Voeg risottorijst toe. Bak enkele minuten totdat de rijstkorrels een glanzend laagje hebben.
 3. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer totdat dit nagenoeg opgenomen is. Blijf flink roeren. Zo bereik je een heerlijke creamy structuur van het vocht tussen de korrels.
  Herhaal dit tot de rijst de gewenste structuur heeft. Dat betekent dat de korrel nog goed stevig, maar niet hard meer is. Voeg de saffraan toe bij de derde soeplepel.
 4. Haal de pan van het vuur. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer door elkaar.
 5. Verdeel de risotto over de borden en maak eventueel af met wat peterselie.

Het zal zo’n 20 minuten duren voordat de risotto klaar is, vanaf het moment dat je de korrels in de pan doet. De risotto mag ook niet droog zijn; het vocht maakt het juist lekker smeuïg.

Let op: de kans is groot dat je niet alle bouillon nodig hebt! Proef en ga op het mondgevoel af.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

One thought on “Risotto Milanese”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>