Bruschetta tomaat-basilicum

32 graden in de achtertuin. In de schaduw. Wat er die avond op het menu staat, is de vraag op Twitter.

Ik druip nog van de verfrissende ‘duik’ in het opblaasbadje. Het had geen zin naar de groenteboer en de slager te gaan, want wat we nodig hadden… ik kwam er niet uit.

Plotsklaps kwam het tot me; bruschetta en risi e bisi. ‘Dat eet wel handig weg met dit weer’, concludeerde ik. En daarbij, als je vijf minuten aan het fornuis staat, is het veel. Ook wat voor te zeggen, met dat weer.

Rond etenstijd hing er een benauwde lucht, zwanger van naderend onweer. Omdat de bord bruschetta toch buiten stond om gefotografeerd te worden, zijn we direct daar aangeschoven.

De risi e bisi moest nog een kwartiertje op het vuur. Handige timing, dit duo. We moesten wel haastig naar binnen voor onze tweede gang. Maar wat zeker waar was; het at heel handig weg.

Bij deze de bruschetta. Klik ook door naar Risi e bisi, want het is een lekker en easy zomers menuutje.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 16 schijven stokbrood, niet te dun en niet te vers
  • 3 grote tomaten, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes
  • halve kleine ui (of rode ui), in fijne snippers
  • 8 blaadjes basilicum, in smalle reepjes of stukjes
  • fijn zout en peper, naar smaak
  • goede olijfolie, optioneel maar aanrader
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd, optioneel maar aanrader

Zo maak je het

  1. Rooster de plakken stokbrood aan beide kanten totdat ze een bruin kleurtje krijgen. In de oven, in een koekenpan of op de bbq.
  2. Twee optionele stappen: sla over, kies er één of doe het allebei. Wrijf wat knoflook over het stokbrood. Giet desgewenst wat olie over de schijfjes stokbrood.
  3. Meng de overige ingrediënten door elkaar. Verdeel het tomatenmengsel over het stokbrood.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>