Ontbijtmuffins: bacon, eggs & toast

Een knapperig broodbakje met knisperend spek en een soft eitje. Categorie ‘good food’.

Vanwege de ingrediënten denk ik al snel aan een ontbijt, vandaar de naam. Maar eerlijk gezegd heb ik het zelf als lunch geserveerd.
Hoewel je maar even bezig bent, is het mij iets te veel moeite voor een ontbijt. Maar ik ben dan ook geen kok die op lege maag kan werken.

Dit heb je nodig
(per persoon)

  • 1 boterham(rond van boven, vierkant van onder)
  • 1 plak bacon
  • 1 ei (M)
  • lik boter
  • drup olie
  • blaadje basilicum of andere verse of droge kruiden, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak
  • paar blaadjes sla, ter garnering (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een muffinvormpje in met olie.
  3. Snij een rondje uit de bovenste helft van de boterham dat net iets groter is dan de bodem van het muffinvormpje. Ik gebruikte hiervoor een theekopje. Snij de korst van de onderste helft en snij dat horizontaal doormidden. Zo hou je twee stroken over. Besmeer de stukken brood. Leg de ronde op de bodem en bedek de zijkanten zo veel mogelijk met de stroken. Als er wat ruimte overblijft, is het niet zo erg. Druk de stukken brood wat platter en goed tegen elkaar aan.
  4. Drapeer de bacon over het brood. Als je brood de vorm niet helemaal dekt, los dat dan op met de bacon. Er mag best een beetje bacon boven de rand uit steken. Leg vervolgens het blaadje basilicum tegen de zijkant.
  5. Tik een eitje – hou de dooier heel voor het mooiste effect. Laat het in de muffinvorm glijden.
  6. Maal er peper en eventueel zout of andere kruiden op. Zet tien minuten in de oven*.
  7. Controleer of het ei naar smaak is gestold.

*Als je graag een eigeel hebt dat niet gestold is, check dan vanaf een minuut of 7 of het eiwit al gestold is en haal het eruit als het naar smaak is.

Bron
???  Zie: Foodblog-dilemma. Lees het eens en geef je mening. Hoe meer geluiden, hoe beter m’n conclusie!

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Ontbijtmuffins: bacon, eggs & toast”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>