Ananas met stroop en limoen

ananas met stroop en limoen

Een overheerlijk dessert. Perfect op smaak en binnen enkele minuten klaar. Drie ingrediënten volstaan. Fris en fruitig. Weinig calorieën. Samengesteld door één van ‘s werelds beste chefs; Ferran Adrià.
Wat wil je nog meer?!

Stoppen met lekker fruit eten is erg lastig en eigenlijk ook onwenselijk. De hoeveelheid die Adrià aan zes volwassenen zou serveren, aten wij met drie volwassenen en een snoepgrage peuter.
Binnen enkele minuten was het toetje gemaakt, maar in dezelfde tijd was het ook weer verdwenen. Eer van je werk, noem ik dat.

Dit heb je nodig

(4-6 personen)

  • 1 verse ananas
  • 1,5 limoen
  • 4 eetlepels stroop of honing

Zo maak je het

  1. Schil de ananas. Snij de vrucht in kwarten (in de lengte doormidden snijden) en verwijder de harde kern. Snij elk kwart in plakjes.
  2. Schik de plakjes ananas op een schaal of éénpersoonsschaaltjes. Rasp de limoenschil erover. Knijp het limoensap erboven uit. Giet er stroop of honing overheen.

Bron
Ananas met stroop en limoen uit Thuis koken met Ferran Adrià

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>