Een overheerlijk dessert. Perfect op smaak en binnen enkele minuten klaar. Drie ingrediënten volstaan. Fris en fruitig. Weinig calorieën. Samengesteld door één van ‘s werelds beste chefs; Ferran Adrià.
Wat wil je nog meer?!
Stoppen met lekker fruit eten is erg lastig en eigenlijk ook onwenselijk. De hoeveelheid die Adrià aan zes volwassenen zou serveren, aten wij met drie volwassenen en een snoepgrage peuter.
Binnen enkele minuten was het toetje gemaakt, maar in dezelfde tijd was het ook weer verdwenen. Eer van je werk, noem ik dat.
Dit heb je nodig
(4-6 personen)
- 1 verse ananas
- 1,5 limoen
- 4 eetlepels stroop of honing
Zo maak je het
- Schil de ananas. Snij de vrucht in kwarten (in de lengte doormidden snijden) en verwijder de harde kern. Snij elk kwart in plakjes.
- Schik de plakjes ananas op een schaal of éénpersoonsschaaltjes. Rasp de limoenschil erover. Knijp het limoensap erboven uit. Giet er stroop of honing overheen.
Bron
Ananas met stroop en limoen uit Thuis koken met Ferran Adrià
Kijk ook eens hiernaar:




