Ik ben dol op warm fruit. Als dat komt met een heerlijk knapperig korstje en er ook nog zoete vanille bij blijkt te horen, ben ik om.
Een echt toetjesmens ben ik nooit geweest. Niet dat ik er niet van hou. Vooral niet als het een heerlijk zelfgemaakt nagerecht betreft. Ik ben bang dat het komt omdat ik genoeg van de voorgaande gangen eet waardoor ik er niet ten volle van kan genieten.
Neem deze crumble, die vrij machtig is. Het ultieme voorbeeld. Maar voor alle ‘problemen’ is er natuurlijk een oplossing. Die moet gewoon hartstikke lekker zijn na een frisse herfstwandeling door het bos, bedacht ik me.
Deze crumble is super eenvoudig om te maken en kan bijna niet mislukken. Wandelen, bos, vallende blaadjes in mooie kleuren en appel-peer crumble – een perfecte combinatie voor een zondagmiddag in oktober…
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 150 gram bloem
- 80 gram boter
- 60 gram suiker
- snufje zout
- 2 appels (bijvoorbeeld Elstar), in hapklare stukjes
- 2 peren (bijvoorbeeld Doyenne de comice), in hapklare stukjes
- 2 eidooiers*
- 20 gram vanillesuiker (naar home made vanillesuiker)
- 150 ml volle melk
Naar recepten met eiwit!
Zo maak je het
Crumble
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng bloem, suiker en zou in een kom en voeg de koude boter in stukjes toe. Meng. Wrijf deeg met je vingers totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Makkelijker is het om alles in een keukenmachine te doen en deze even aan te zetten.
- Verdeel het fruit over een ovenschaal of eenpersoons ovenschaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg er overheen. Zet 30 minuten in de oven. Het deeg moet mooi goudbruin zijn.
Custard
- Meng eierdooiers en suiker.
- Doe melk en eimengsel in steelpan met dikke bodem. Verhit op zacht vuur. Roer veel. De custard is klaar als de melk begint te binden.
Bron
Appel-peer crumble met custard van Mannin van Baksels.net
Kijk ook eens hiernaar:





Ziet er lekker uit en inderdaad perfect voor na een wandeling!
Dank je! Het is echt een gouden combinatie