Chocoladepudding

Chocoladepudding van echte chocolade. Hoe moeilijk kan dat zijn? Ik heb een beproefd recept voor vanillepudding. Wat zou er gebeuren als ik de vanille achterwege laat en wat chocolade smelt in de melk?

Chocoladepudding

Chocoladepudding van echte chocolade

Soms is het leven heel eenvoudig. Als je de vanille vervangt door chocolade, krijg je een fantastische chocoladepudding. Vanille erin laten kan ook, maar omdat je in mijn recept werkt met echte vanille, zou ik de vanillepeul niet mee laten warmen. Dat wordt zo’n gedoe met eruit vissen. Gooi de vanillepeul dan niet weg, maar maak er vanillesuiker van.

Melkchocolade of puur, het lukt met allebei. Ik vind puur het lekkerst omdat er al melk en suiker in de pudding gaat. Zo hou je de beste chocoladesmaak over.

Chocoladefeestje
De chocoladepudding is erg lekker en heeft eigenlijk helemaal niks meer nodig verder. Maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met slagroom, banaan of ander zacht fruit en noten. Zelf zet ik voor de mannen hagelslag en/of vlokken en/of versiering voor cakejes op tafel, zodat iedereen z’n eigen puddinkje kan versieren. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen ;)

Ingrediënten

  • 600 milliliter melk
  • 150 gram chocolade, in stukjes (puur, melk of mix)
  • 4 eidooiers (naar recepten met eiwit)
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel cacaopoeder, optioneel

Chocoladepudding maken

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje. Laat de chocolade smelten in de melk. Roer regelmatig.
  2. Klop de eidooiers in een kommetje los met de suiker en de maïzena. Voeg ook het cacaopoeder toe als je daarvoor kiest.
  3. Als de chocolade is gesmolten en de melk goed heet is maar nog niet kookt, voeg je een derde toe aan het eimengsel. Roer goed door. Zet de pan terug op het vuur. Voeg het eimengsel toe aan de inhoud van de pan. Roer totdat je voelt dat de ‘melk’ dikker wordt. Roer dan nog een halve minuut door.
  4. Schenk de inhoud van de pan in een puddingvorm of schaal. Of verdeel de pudding over eenpersoons schaaltjes. Dek af met huishoudfolie om een velletje te voorkomen. Zorg er dan voor dat het folie op de pudding ligt. Laat afkoelen in de koelkast. Kleine bakjes zijn in een uur of twee mooi stevig. Tel voor één grote schaal 4 uur koeltijd in de koelkast.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>