Meloensoep met munt en bosvruchten

Ideale afsluiter van een zomerse maaltijd. Eentje in de categorie ‘impress your friends’ – om met 24Kitchen’s vrouwelijke meesterkok Angélique Schmeinck te spreken.

Het ideale zit ‘m in de smaak, de moeilijkheidsgraad (zeer laag!) en natuurlijk the looks.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 1 galiameloen
  • 8-12 blaadjes munt
  • ca. 28 – 40 gemengde bevroren bosvruchten (zelf geplukt en diepgevroren of kant-en-klaar uit de vriezer)

Zo maak je het

  1. Schil de meloen en verwijder de zaadlijsten.
  2. Pureer de meloen samen met de munt.
  3. Verdeel de meloensoep over 4 borden of schaaltjes. Decoreer met het fruit.

Variatie-inspiratie
Schep een bolletje home made sorbetijs in de meloensoep. Perzik, citroen, aarbei, braam of bosvruchten…

Bron
Eigen recept missFromage

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>