Slordig smultoetje

Het slordig smultoetje is een hit vanaf het eerste moment dat het op tafel stond. Zelfs toen ze het de volgende dag wéér kregen, waren de mannen enthousiast. En het is even snel gemaakt als de naam doet vermoeden.

Slordig smultoetje aardbei

Slordig smultoetje aardbei

Een slordig smultoetje is op z’n best als je de ingrediënten zo nonchalant mogelijk over de borden verdeelt. Liggen bijna alle aardbeien op een hoopje? Jammer dan. Ze blijven zo liggen. Ingrediënten schikken is uit den boze en maakt het dessertje meteen een stuk minder lekker.

Als je zin hebt in perziken en abrikozenjam of juist meer verschillende soorten fruit wilt gebruiken; doen. Ik pas ook de hoeveelheden aan. Mijn vriend houdt heel veel van ijs, dus hij krijgt een schepje extra. De kleintjes krijgen net wat meer fruit.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 8 flinke eetlepels vanille-ijs of slagroomijs
  • 8 flinke eetlepels Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 20 aardbeien, in kwarten

Slordig smultoetje maken

Schep een eetlepel ijs en yoghurt op elk bord. Lepel er een halve eetlepel jam overheen. Strooi her en der ongeveer de helft van de kwarten aardbei. Herhaal met de andere helft van de ingrediënten.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>