IJs zonder ijsmachine, smaak Nederland-Brazilië. Binnen 15 minuten in de vriezer en in 4 uur bevroren. Fris, gemakkelijk en kan niet mislukken.
In Brazilië betekent laranja zowel oranje als sinaasappel. Dan ligt de voetbalquote “We gaan die laranja’s uitpersen” natuurlijk voor de hand als Brazilië tegen Holland speelt. Maar het Braziliaanse geel-groen (citroen-limoen) laat zich natuurlijk zeker zo goed uitpersen als zo’n oranje sinaasappel.
Als trio smaakt het prima – maar het is toch de sinaasappel die overheerst… Dat kan niet anders dan een goede voorspelling zijn!
WK2014-ijs is gemaakt voor OranjeLeeuwen.com – dé voetbalsite met Alle Wedstrijdbeelden van het Nederlands Elftal.
Ingrediënten
(8-12 plakken ijs)
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 limoen
- 500 milliliter Griekse yoghurt
- 400 milliliter slagroom
- 100 gram suiker
- 3 eetlepels sinaasappellikeur (zoals Licor 43, Grand Marnier, Cointreau) – naar smaak
WK2014-ijs maken
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Was de sinaasappel, citroen en limoen goed. Rasp de schil. Pers de vruchten uit. Voeg de likeur toe aan het sap (als je hiervoor kiest).
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Doe de yoghurt in een kom. Meng de rasp van de vruchten er doorheen. Voeg een paar eetlepels sap toe en mix goed door elkaar. Voeg dan de rest van het sap toe en mix alles grondig.
- Doe de yoghurt bij de slagroom en meng weer grondig. Schep het mengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm in de vriezer. In 4 uur is het ijs klaar.
- Haal het ijs ongeveer een kwartier voor het serveren uit de vriezer. Plakken snijden gaat het gemakkelijkst met een mes dat je even warm hebt laten worden met warm water.
Kijk ook eens hiernaar:





Ik vindt voetbal één van de stomste sporten die er is maar gelukkig kan je dit ijs ook eten zonder dat je van voetbal houdt! Ik ga het zeker maken! Ben alleen wel benieuwd hoe groot jouw cakevorm is.
Ha ha, leuk om te zien dat het ijs dan toch nog de aandacht trekt.
Goede vraag ook. De gebruikte cakevorm heeft een inhoud van 1.8 liter. Maar deze zat niet vol. In een vorm van 1,5 liter past het ook.
Mocht je wat overhouden, vul dan een plastic vormpje met het overschot.
Hoi Ursula,
Voetballen of niet ook met mijn uitzicht op de blauwe zee hier zal dit ijs zeker smaken. Ga het maken snel!
Bonne journée Gereon
Merci bien, Gereon. Volgens mij smaakt alles extra lekker met zo’n uitzicht…
Leuk recept! ik heb nog nooit zelf ijs gemaakt, maar het lijkt zo niet zo moeilijk.
Thanks!
Dit ‘type ijs’ is een semifreddo.