Aloo ghobi

Een gerecht waarmee je alle kanten uit kunt. Serveer het als een vegetarische curry als voorgerecht of juist als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.  Als hoofdgerecht is het – geserveerd met bijvoorbeeld gekruide rijst – voldoende voor 3 personen. Als je er nog wat Indiaase gerechtjes bij serveert, kun je het aantal personen ‘uitbreiden’.

Eén van mijn favoriete gerechten met bloemkool. 25 minuten op het vuur en ook de voorbereiding is zo gebeurd.

Dit heb je nodig
(voor 4 personen – zie inleiding)

  • 1 flinke bloemkool, in hapklare roosjes
  • 350 gram aardappelen (vastkokend), geschild en in hapklare stukken
  • 1 grote ui, in grove snippers
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 stuk gember, zo groot als een duim, fijngehakt
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bruin mosterdzaad
  • 1 theelepel garam massala
  • 150 milliliter water
  • 4 eetlepels olie
  • zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Fruit ui,  knoflook, gember en mosterdzaad 2 minuten in de olie.
  2. Voeg aardappelen toe en bak het geheel nog 4 minuten,
  3. Voeg de bloemkoolroosjes, overige kruiden en water toe. Doe een deksel op de pan en laat het een kwartier stoven.

Bron
Geïnspireerd op het gelijknamige recept in ‘India’ uit de serie ‘Wereldkeuken. Streekgerechten op smaak gebracht door topchefs’  van de Volkskrant.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>