Gezonde koekjes van vis met groenten en een lekker pittige currypasta. Wie niet zo van pittig houdt, gebruikt minder rode peper.
Je kunt de koekjes vormen met je handen of met lepels, maar een muffinvorm gebruiken is nog veel gemakkelijker. Geen gedoe en de koekjes hebben dezelfde vorm en zijn tegelijk klaar.
Je wipt ze na een klein half uurtje zo uit de muffinvorm.
Deze smakelijke viskoekjes zijn lekker met een frisse Thaise komkommersalade en Pittige Thaise champignonsoep vooraf.
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 450 gram (gemengde) witvis, zoals kabeljauw of tilapia
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 80 gram sperziebonen, in dunne ringetjes
- 1 rode peper, grof gehakt
- 3 centimeter gember, geschild en grof gehakt
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- sap en rasp 1 limoen
- 1,5 eetlepel vissaus
- 1 ei
- 1 eetlepel maïzena (1 meer als de koekjes erg nat zijn)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- blaadjes van 4-8 takjes koriander, naar smaak
- snufje witte peper
- snufje zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de vis in stukken en maak fijn in een keukenmachine (of hak het super fijn). Doe de vis in een kom.
- Voeg bosui, sperziebonen, sap en rasp van de limoen, ei, vissaus, maïzena, witte peper en korianderblaadjes toe. Meng.
- Maak rode peper, gember, knoflook en snufje zout fijn in een keukenmachine (of hak het super fijn). Meng door de vis.
- Vet 12 muffinvormpjes in met olie. Verdeel de vis over de vormpjes. Druk goed aan met een lepel. Zet ongeveer 25 minuten in de oven.
Eet deze viskoekjes met een frisse Thaise komkommersalade. Een Pittige Thaise champignonsoep als voorafje is een lekkere combinatie.
Bron
missFromage
Kijk ook eens hiernaar:





Hmmm ziet er goed uit!