Gnocchi Gorgonzola met peer en walnoot

De combinatie gorgonzola, peer en walnoot is er een om je vingers bij af te likken. Ik maak ook regelmatig pasta met ongeveer dezelfde ingrediënten. De gnocchi krijgt er spinazie bij, de pasta vaak bosui en peterselie.

Je kunt er ook voor kiezen wat melk te vervangen door droge witte wijn. Bij de pasta doe ik er al snel wijn bij, bij de gnocchi meestal niet. He bah, wat voorspelbaar eigenlijk…

Vegetarisch (voor)gerecht of hoofdgerecht, samen met een goede biefstuk.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • ca. 500 gram aardappelgnocchi
  • 300 gram spinazie
  • 275-300 gram gorgonzola
  • 100 gram walnoten (enkele mooie heel houden en apart nemen voor de garnering), gebrokkeld
  • 2 peren (liefst zoet en stevig), geschild en in blokjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter melk
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 40 gram Parmezaanse kaas, in twee helften
  • 4 biefstukken (optioneel)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Boter
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Smelt de gorgonzola in de slagroom en melk. Bestrooi met peper. Voeg als het pruttelt de gebrokkelde walnoot toe. Laat de helft van de Parmezaanse kaas erin smelten.
  2. Verhit de olie in een andere pan, voeg knoflook en spinazie toe. Eventueel ook zout en peper. Laat slinken.
  3. Kook de gnocchi in gezouten water totdat deze boven komen drijven.
  4. Bak de biefstukken in een andere pan in wat boter bruin. Hou zo nodig warm in aluminiumfolie.
  5. Verdeel de spinazie over de rand van een schaal. Leg de gnocci en peerblokjes in het midden. Schenk er de gorgonzolasaus overheen. Maak af met versgmalen peper, de resterende Parmezaanse kaas en hele walnoten. Of verdeel de verschillende onderdelen over 4 diepe borden. Leg de spinazie er dan in het midden overheen.
  6. Serveer biefstukken en gnocchi apart.

Tip
Proef voor het kookgeweld begint een blokje peer. Als deze te hard is, kun je de peerblokjes nog enkele minuten meewarmen in de kaassaus.

Bron
Eigen recept missFromage.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

6 thoughts on “Gnocchi Gorgonzola met peer en walnoot”

    1. Ik ben zelfs een fan van die combi :) Naast in gnocchi en pasta serveer ik het ook regelmatig samen op een kaasplankje. Ook met walnoot.
      Jammer dat je de walnoot was vergeten, maar het is ook zonder ‘kerst-waardig’. Ik had het alleen als primo geserveerd (zonder biefstuk). Maar goed, ieder z’n eigen draai, toch?!

  1. Damn… Wat is dat toch altijd smullen bij jullie thuis!!! Al je gerechten zijn super smaakvolle en lekkere plaatjes, de smaak zal ongetwijfeld hemels zijn!! Go sis!!

  2. Nou ja, m’n primo was een paprikasoep, en het was nog voor het vlees (Ossobuco), dus een secundaire primo?
    Ik geloof dat ik het eerst die combinatie meemaakte op een bruschette …

Leave a Reply to missfromage Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>