Kip kerrie met appel

Het geheim van een goede kip kerrie zit ‘m in de kruidenmix. (Aangenomen dat je goed vlees gebruikt.) Het gerecht is lekker als je het maakt met kerriekruiden uit de super. Maar hoe meer moeite je in de kruidenmix steekt, hoe meer je ervoor terugkrijgt.

Kip kerrie met appel

Kip kerrie met appel

Het is al langer mijn bedoeling, maar het komt er maar niet van om een goede kruidenmix voor kerrie met jullie te delen. Want meestal doe ik maar wat. En voor een recept moet je toch iets specifieker zijn dan dat. Ik heb een setje kruiden dat ik uit de kast trek voor kerrie en op gevoel bepaal ik de hoeveelheden. Maar als ik van tevoren weet dat ik een recept ga bloggen, moet ik alles even afwegen.

Roosteren en vijzelen
Op het oog rooster ik wat korianderzaad, mosterdzaad en karwijzaad. Allemaal apart, want de zaden hebben allemaal een verschillende grootte. Het is echt een werk van niks, want zodra je de specerijen ruikt, zijn ze genoeg geroosterd. Dan doe ik ze over in een vijzel en wrijf ze grof.

Want dat is voor mij één van de voordelen van een home made kruidenmix, dat het niet per se een poedertje wordt, maar dat er ook grovere stukjes in zitten. Het is mooier (vind ik) en het zorgt voor wat afwisseling in smaak. Ook als ik gekochte kerriekruiden gebruik, voeg ik meestal geroosterde, grof gemalen zaadjes toe, puur voor dat gevoel.

Belofte maakt schuld
Maar mijn voorraadje kerriekruiden is op, dus een mooi moment om te beloven dat er een smakelijke kerriekruidenmix aan zit te komen!

Ingrediënten

(4 personen)

 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 4 kipfilets, in blokjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel kerrie
 • 1 eetlepel bloem
 • 250 milliliter bouillon (warm)
 • 2 friszure appels, in blokjes

Kip kerrie maken

 1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui totdat deze glazig ziet.
 2. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg kerrie en bloem toe. Bak 2 minuten. Het ziet er nu uit alsof het vreselijk gaat mislukken, maar wees gerust, het komt goed.
 3. Voeg de bouillon in een rustig straaltje toe en roer. Alle bloem en kruiden lossen op in het vocht, waardoor een dikkere saus ontstaat. Voeg de kipblokjes toe. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes sudderen. Voeg een klein beetje water toe als het te droog dreigt te worden.
 4. Voeg de blokjes appel toe en laat warm worden. Dit duurt ongeveer een minuut.
 5. Verdeel de kip kerrie over de borden. Geef er bijvoorbeeld rijst en sperziebonen bij.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>