De lekkerste kip Madras maak je natuurlijk met home made currypasta. Zo’n currypasta maak je het best voor meerdere keren. En als je alleen maar een portie currypasta uit de vriezer hoeft te halen om dit recept mee te maken, dan zit je binnen een half uur te eten. Zelfs geschikt als last moment-idee of noodoplossing, want die twee eetlepels currypasta uit de vriezer zijn in no time ontdooid. Mijn idee van fast food
Alle ingrediënten, behalve de kip, heb ik altijd wel in huis. Als ik na een drukke dag niet te lang met het eten bezig wil zijn, hoef ik enkel even te stoppen bij de slager. Mocht ook dat niet lukken, dan kan ik nog altijd bloemkool Madras maken.
Erwtjes, tuinboontjes, sperzieboontjes en sinds een tijdje ook bloemkool liggen standaard in de vriezer. Ik hou van vers, maar diepvries is een prima tweede keus. We eten veel met de seizoenen mee, maar je hebt van die dagen dat je zin hebt in iets anders of één van je favoriete noodrecepten uit de kast moet trekken (risi e bisi met erwtjes, tortilla met chorizo en tuinbonen of roti kip of babi ketjap met sperziebonen bijvoorbeeld). Op zo’n manier kom je er wel uit als het allemaal niet meezit eettechnisch gezien.
En nu we het toch weer eens over tips over invriezen hebben; je kunt de hoeveelheid ook dubbel maken (of onderstaande hoeveelheden aanhouden als je met z’n tweeën eet). Kip Madras laat zich prima invriezen. Alleen als je bloemkool gebruikt, heb je kans dat de groente wat papperig wordt bij het opwarmen.
Ingrediënten
(4 personen)
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, in dunne maantjes
- 1-3 eetlepels Madras currypasta
- 3 kipfilet, in hapklare stukjes
- 200 milliliter kokosmelk
- 100 milliliter water
- 1 klein blik kikkererwten
- handje of twee geroosterde amandelen
Variatietips:
- verse gember in dunne plakjes (tegelijk met de ui in de pan)
- reepjes rode paprika (tegelijk met de ui in de pan)
- kleine roosjes bloemkool (na de kip in de pan)
- drup yoghurt (aan tafel over de kip Madras lepelen)
- verse koriander (aan tafel over de kip Madras scheuren)
Kip Madras maken
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui totdat deze glazig ziet. Schep de currypasta in de pan en bak 2 minuten mee. Voeg kip toe en roer, zodat alle kipstukjes zijn omhuld met currypasta. Bak totdat de kip ‘wit gebakken’ is (de kip is nu nog niet gaar). Schenk de kokosmelk en water in de pan en roer. Plaats een deksel op de pan en laat 15-20 minuten pruttelen totdat de kip gaar is.
- Voeg de kikkererwten toe aan de kipcurry en laat ze meewarmen.
- Verdeel de curry over de borden. Strooi op elk bord wat van de geroosterde amandelen.
Lekker met rijst en/of naanbrood.
Kijk ook eens hiernaar:




