Kip Niter kibbeh

Kip Niter kibbeh

Niter kibbeh is een gekruide geklaarde boter. Ik kwam het al surfend tegen en werd razend nieuwsgierig. Naast het enthousiasme erover, leek het me ook ideaal om als snelle smaakmaker uit de koelkast te kunnen trekken.

En daarbij is het multi-inzetbaar. Bak er vlees in, lepel er wat van over gestoomde groenten of roer het door rijst, couscous of aardappelpuree. Ik vond zelfs een zelf uitgeroepen niter kibbeh-verslaafde die het over haar popcorn doet…

Door de vele kurkuma kleurt het je gerecht mooi geel. De smaak is iets minder uitgesproken dan verwacht. Maakt niet uit, want je kunt er extra kruiden aan toevoegen, afgestemd op het gerecht waarvoor je het gebruikt.

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 2 eetlepels niter kibbeh (recept home made niter kibbeh)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verhit de niter kibbeh in een pan. Voeg de knoflook toe. Bak vervolgens de kipblokjes rondom bruin.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveersuggestie

Lekker met rijst en gemengde gewokte groenten.

Bron
missFromage

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>