Paella met champignon en serranoham

Paella met champignon en serranoham

Paella met champignon en serranoham

Lekker comfort food! Paella eten we vaak in de zomer, maar de ingrediënten van deze variant geven toch een vette knipoog naar de herfst.

Geen vis, geen kip, maar de hoofdrol voor champignons, begeleid door heerlijke serranoham, spinazie, knoflook en verse kruiden. En sherry, niet te vergeten. Deze geeft meer dan een hintje smaak. Wie daar niet van houdt, mindert met de drank en vervangt dat door bouillon.
 

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 300 gram rijst (voor paella of risotto)
  • 650 milliliter warme bouillon (groente-  of kippenbouillon)
  • 150 gram champignons
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram serranoham, in blokjes of snippers
  • handje bladspinazie (diepvries)
  • 75 milliliter sherry
  • 1 ui, in grove snippers
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 30 gram Manchego (of Parmezaanse kaas), geraspt
  • 0,05 gram saffraan (het dubbele als je van een stevige saffraansmaak houdt)
  • 8-10 blaadjes basilicum, gescheurd
  • blaadjes van 4-5 takjes tijm
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter
  • zout en peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui totdat deze glazig ziet. Voeg knoflook en serranoham toe en bak 2 minuten. Voeg champignons en kastanjechampignons toe. Bak totdat ze bijna al het vocht zijn verloren.
  2. Voeg rijst, 600 milliliter bouillon, sherry, saffraan en spinazie toe. Roer. Laat zachtjes pruttelen met het deksel van de pan tot de paella bijna al het vocht is verloren. Proef of de rijst zacht genoeg is. Zo niet, voeg dan nog 50 milliliter extra toe. Voeg basilicum en tijm toe en laat nog enkele minuten meegaren.
  3. Haal de pan van het vuur. Voeg kaas en boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bron
missFromage

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Paella met champignon en serranoham”

  1. Dank je. En inderdaad, de scheidslijn tussen paella en risotto is zo wel erg vaag. Typisch voor paella vind ik het gebruik van saffraan (ook al zijn er ook risotti met saffraan). Typisch voor risotto vind ik het vele roeren, waardoor de creme-structuur ontstaat.
    Maar, ik ben het dus roerend (ha ha) met je eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>