Pasta met groene olijventapenade

Deze pasta met groene olijventapenade is niet moeilijk en gruwelijk lekker in z’n eenvoud. Aan calorieën tellen doe ik niet en volgens mij is dat maar goed ook als ik naar al die kazen kijk, maar dat mag de pret niet drukken.

Pasta met groene olijventapenade

Pasta met groene olijventapenade

In de tijd dat de tagliatelle in de oven staat, lepel je een gepureerde groentesoep op voor de nodige vitamines. Gepureerde broccolisoep met wat spek, pijnboompitten en paprikapoeder bijvoorbeeld. Of zet een flinke schaal met een groene salade op tafel.

Mocht je tijd en afwas willen sparen door een potje groene olijventapenade te gebruiken, weet dan heel erg zeker dat je met een heel erg goede te maken hebt. Er gaan maar een paar ingrediënten in je ovenschaal en dan is de kwaliteit van de producten extra belangrijk.

Ingrediënten

(4 personen)

Olijventapenade
  • 125 gram groene olijven zonder pit
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
Pasta
  • 500 gram tagliatelle
  • 50 milliliter room
  • 75 gram cheddar, geraspt
  • 50 gram Emmenthaler, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Pasta met groene olijventapenade maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.
  2. Pureer de ingrediënten voor de olijventapenade met een staafmixer of in de keukenmachine. Houd eventueel wat olijven achter om in grove stukken te hakken en door de pasta te mengen.
  3. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als dat er niet op staat dan kook je de pasta 2 minuten korter dan aangegeven. Giet de pasta af, spoel af met koud water en doe de pasta terug in de pan.
  4. Meng de olijventapenade en de room door de tagliatelle. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Vet de ovenschaal in en doe de tagliatelle in de ovenschaal. Strooi de kazen er overheen en schuif de ovenschotel in de oven. De tagliatelle met groene olijventapenade is klaar als de bovenkant krokant gebakken is. Dit duurt ongeveer een kwartier.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>