Als ik als Brabantse in de buurt van IJmuiden ben, ga ik eten bij restaurant El Puerto. Daar staat Doro Viñas aan het fornuis. En als iemand weet hoe hij heerlijke tapas moet maken…
Het beste wat je kunt doen, is lekker gaan zitten, achterover leunen en Doro het ene schaaltje lekkers na het andere laten brengen. Zeker weten dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat!
Dit heb je nodig
- ca 250 gram kipfilet, in blokjes
- 125 gram chorizo aan stuk, in halve schijfjes
- 1 literblik kikkererwten
- 1 ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 0,5 wijnglas olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder, mild of pittig naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Zo maak je het
Doro laat het je zelf zien op YouTube. En omdat je maar één pitje nodig hebt, kun je het zelfs op de camping maken.
Grappig detail: let eens op het schaaltje en de servetjes van Doro. Ha ha. Ik heb het gerecht vanavond gegeten en gefotografeerd. Nu pas zoek ik het filmpje op. Hmmm, echt origineel ben ik niet…
Bron
Garbanzos con pollo y chorizo van Doro Viñas, restaurant El Puerto in IJmuiden
Kijk ook eens hiernaar:





Dit gerecht staat ook hoog op mijn lijstje met favorieten. Was weer lekker
Gisteren hebben we dit gerecht bereid, alweer smullen! Maar bij jou smaakt ‘ie op een of andere manier toch anders, beter. Ik vond de onze te dun. Maar desalniettemin weer heerlijk gegeten!!!
Jammer dat het niet helemaal naar smaak gelukt is. Wat een eventuele volgende keer kan helpen, is meer kikkererwten fijnmaken dan je ziet in het filmpje. Dat maakt de het vocht dikker, crèmiger. Ook een fijner mondgevoel, vind ik.