Thaise groene currypasta

Ik ben vol enthousiasme de herfstkeuken ingedoken. Dat begon met quiches en Ottolenghi’s tarte tatin. En het duurde voort met gerechten als appel-notengebak en champignonragout met home made ‘bakje’.
(Het recept voor die champignonragout verschijnt snel op mijn blog. Deze is vurrukkulluk; hou het in de gaten.)

Probleem met de herfstgerechten die ik uitkoos, is het aantal calorieën. Ik tel ze niet en weiger dat te gaan doen, maar ik voel het gewoon. En als dat punt is bereikt, is het tijd voor iets lichters. Het mag best vullend zijn, zoals de potage bonne femme, maar even wat minder dikmakende ingrediënten.
Een Thaise groene curry! Daar had ik zin in en het past perfect bij mijn voornemen.

Hoe spicy wil je het hebben?
Dit recept geeft ongeveer vier eetlepels currypasta. Met ingrediënten voor vier personen is het een lekker pittig gerecht (naar Hollandse maatstaven). Ingrediënten voor zes of zelfs acht mensen toevoegen, kan ook.

Dit heb je nodig

(4 -6 personen)

  • 10 groene rawit (pepertjes), in grove stukken
  • 200 gram sjalotten, in grove stukken
  • stuk gember (zo groot als twee duimen), geschild en in stukken
  • 5 tenen knoflook, in grove stukken
  • 10 gram koriander, zowel blad als steel
  • 1 eetlepel citroengras, geraspt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel limoenrasp (alleen het groene deel)
  • 1 theelepel witte peper, gemalen
  • 1 theelepel komijnzaad, gemalen
  • 1 theelepel korianderzaad, gemalen

Zo maak je het

  1. Maak de ingrediënten fijn in een keukenmachine (of vijzel, maar snij de vaste ingrediënten dan in kleine stukjes).

Extra info
Kijk ook eens naar het recept voor rode currypasta (tikka masala) op missFromage

Bron
Mijn versie van  Thaise groene currypasta van Aziatische ingrediënten (naar recept van Madhur Jaffrey).

Om te onthouden: Aziatischeingrediënten.nl is sowieso een perfecte plek voor meer info over producten (en recepten) uit de Aziatische keuken. Met passie en smaak verzorgd!

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Thaise groene currypasta”

    1. So hee, die ziet er heel erg lekker uit. Eentje voor op m’n to cook list (die helaas wel erg lang begint te worden). Grappig ook dat ze aangeeft hoe ze de currypasta aanpast als ze ‘m maakt voor een bepaalde dish of gelegenheid!

      Thanks, Stefan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>