Frambozenfrisdrank

Het zat me niet mee dit jaar, framboostechnisch gezien. Drie meter struik, maar de oogst beperkte zich tot zo nu en dan een vruchtje. Als ik al op tijd genoeg was om er zelf van te genieten.

En ondertussen vlogen de frambozenrecepten van Kookblog RozeMarijn over mijn Twitter timeline. Ik krijg die frisse, fruitige frambozenfrisdrank van haar maar niet uit m’n hoofd. Maar 200 gram frambozen, dat zit er niet meer in dit jaar.

Ach, biologische frambozen uit de vriezer zijn een goed alternatief, concludeerde ik vanochtend. Het mist natuurijk dat fijne uit-eigen-tuin-gevoel, maar een kniesoor die daar op let.

Dit heb je nodig

  • 200 gram frambozen
  • 200 gram suiker*
  • 100 milliliter kraanwater
  • water met een bruis of bubbel  (ongeveer 250 milliliter)

*Een eerste keer volg ik meestal het originele recept. Zo ook hier. Ik vond het drankje erg zoet en heb een liter water toegevoegd.
De volgende keer gebruik ik een kwart minder suiker. Wellicht een idee voor wie ook niet zo’n zoetekauw is.  Let dan op bij het toevoegen van water. Proef zo nu en dan tot het naar smaak is.

Zo maak je het

  1. Pureer de frambozen en zeef ze. Zorg voor zo min mogelijk pitjes in je frisdrank.
  2. Doe de gepureerde frambozen in een steelpannetje, samen met het kraanwater en de suiker.
  3. Breng aan de kook en laat wat indikken.
  4. Laat de frambozenmix afkoelen en schenk het in een kannetje of flesje. Vul aan met een gelijke hoeveelheid bubbeltjeswater,  of meer/minder naar smaak.

Bron
Het recept Frambozenfrisdrank komt van Annemieke van Kookblog RozeMarijn.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>