Groene smoothie met spinazie, avocado en fruit

Zo’n groene smoothie kan tien keer hip zijn, ik neem zoiets alleen maar als ik het ook echt lekker vind. En deze combinatie van ingrediënten vind ik erg goed: spinazie, avocado, banaan en sinaasappel. De banaan overheerst een beetje, maar niet te veel. Waar ik het meest blij van word weet ik niet; de vitamines of het goede gevoel. Hoe dan ook, het is de ‘moeite’ van het maken zeker waard.

Groene smoothie met spinazie, avocado en fruit

Groene smoothie met spinazie, avocado en fruit

Ik kreeg er een echte power boost van. Het was halverwege de middag en ik kon mijn tigste kopje koffie van die dag goed gebruiken, maar ik zat al aan m’n koffietaks. De rijpe bananen op de fruitschaal wilde ik eigenlijk in de vriezer leggen om later een snel ijsje te kunnen maken, toen ik me herinnerde dat er ook nog wat spinazie was. Een paar sinaasappels persen, avocadootje erbij en mixen maar. Ik hou niet van een dikkere structuur, dus ik voeg er koel kraanwater aan toe.

Voor deze groene smoothie heb je een blender nodig. Wie van groente-met-fruit-drankjes houdt en een sapcentrifuge of slow juicer heeft, moet ook eens kijken naar mijn recept voor fris appelsap met een vleugje groen. Dat blijft één van mijn favorieten.

Ingrediënten

(voor ongeveer 800-900 milliliter)

  • 200 gram bladspinazie
  • 1 avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 4-5 sinaasappels, geperst
  • 200 milliliter water

Groene smoothie maken

Schil de avocado en de banaan en snijd ze in stukken. Doe de avocado, banaan en spinazie in de blender. Giet het sinaasappelsap en het water erbij en blenden maar.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Groene smoothie met spinazie, avocado en fruit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>