Kerstmenu voor echte bourgondiërs

Wie smaak voorop zet met Kerst, moet dit kerstmenu echt eens bekijken. Je moet wel een beetje van koken houden als je het hele menu gaat eten, want het kost de nodige tijd. Het vlees voor het hoofdgerecht heeft 2 (!) dagen nodig. Je hoeft er in den beginne nauwelijks iets aan te doen – alleen maar te laten marineren – maar hou er rekening mee met je planning.

Van de andere kant is er veel voor te bereiden. Het tussengerecht, het nagerecht en het vlees voor het hoofdgerecht zijn prima van tevoren te maken. Dat raad ik aan, wil je nog van je vrienden en familie genieten tijdens kerst.

Kerstmenu voor echte bourgondiërs

Ben je met een grotere groep eters? Dan zit je ook goed met dit menu. Zowel de quiche als de ossenstaartsoep (geserveerd als tussengerecht) als de charlotte zijn voldoende voor 8-10 personen. Je hoeft dan dus alleen van het hoofdgerecht een dubbele hoeveelheid te maken.

Kerstmenu voor echte bourgondiërs

Luxe quiche
met champignons en walnotencrème

***

Heldere ossenstaartsoep
met wortel en bleekselderij

***

Stoof Bourguignon
met risotto, spinazie en een Parmezaanse kletskop

***

Charlotte à la russe
met bosbes en vanille

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>