Limoen-roomtaart

Een nieuwe functie, een nieuw takenpakket. Althans, voor mijn gevoel. Want nu er een mannetje van bijna twee in huis is, die ook nog eens in de veronderstelling is dat zijn moeder kan koken, moet er ook eens een taart of koekje uit de eigen keuken komen.

Maar de zoete keuken is op de een of andere manier niet echt mijn ding. Gelukkig begint het soms weer te kriebelen. Zoals na het lezen van de Key Lime Pie van Blondie Kookt. Op papier is het recept al smullen… De geur in de keuken en het taartvorkje in de hand maken het feest compleet.

‘Blondie’ zei het me al: “Echt, geloof me, het kan niet mislukken’. Haar reactie gaf vertrouwen aan de ene kant en behoorlijk wat – onbedoelde – extra spanning aan de andere…

 

Een echte Key Lime Pie kan ik mijn taart niet noemen; daarvoor wijkt deze teveel af van het good old recipe van the Keys. Wie de specifics wil weten, klikt even door naar Wikipedia.

Dit heb je nodig

Bodem:

 • 200 gram digestive biscuit
 • 100 gram boter, gesmolten
 • 1 eetlepel poedersuiker

Vulling:

 • 3 eierdooiers (L), op kamertemperatuur
 • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (standaard maat blikjes van Friesche vlag of Nestlé)
 • 100-120 ml limoensap (ongeveer 3 stuks)
 • 2 theelepels limoenrasp (onbespoten of heel goed schoon borstelen met schuursponsje)

Optioneel:

 • Slagroom

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Bodem. Verkruimel de biscuitjes en meng deze met boter en suiker. Bekleed de bodem en een opstaand randje van een taartvorm ermee. Bak 10 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Zet de oven niet uit; de taart gaat er zo weer in.
 3. Vulling. Klop de eierdooiers lichtgeel, voeg melk en vervolgens limoensap en -rasp toe. Er treedt een chemische reactie op waardoor het mengsel wat dikkig wordt.
 4. Verdeel de vulling over de bodem. Bak een kwartiertje. Het limoen-eimengsel moet helemaal gestold zijn.

Bron
Zwaar geïnspireerd op Key Lime Pie van Blondie Kookt. De bodem heb ik wat aangepast. Die leek namelijk op een al vaker gemaakt ‘recept’ wat nog nooit mislukt is in mijn keuken – en dat wil wel wat zeggen. Vandaar.

Als je op Blondie Kookt bent, bekijk dan eens haar 100 Foods. Een erg smakelijke uitdaging.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

5 thoughts on “Limoen-roomtaart”

  1. Hi Ellen, dat lijkt een gemakkelijke vraag, maar ik moet je het antwoord schuldig blijven. Ik gebruik die flesjes nooit en durf er daarom niks van te zeggen.

   Mocht je het inmiddels gewoon geprobeerd hebben, dan ben ik erg benieuwd naar je resultaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>