Eierkoeken

Eierkoeken

Supersnel een home made snack bakken? Denk dan eens aan eierkoeken. Binnen een half uur zijn ze eetklaar.

Mijn vriend houdt wel van een eierkoekje of twee. Zelf lust ik ze ook graag, maar ik vind ze vaak wat groot. Daarom koos ik ervoor kleinere koeken te maken. Voor mij is ééntje genoeg en hij kan er twee (bleek uiteindelijk drie) eten.

De structuur is anders dan die van de fabriekskoek. Maar deze home made variant vind ik lekkerder. Knapperig van buiten, soft van binnen.

Dit heb je nodig

(5 gewone eierkoeken of 8 kleintjes)

 • 100 gram bloem
 • 80 gram suiker
 • 2 eieren
 • 2 theelepels bakpoeder

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Klop de eieren met een mixer en voeg de suiker geleidelijk toe. Voeg vervolgens de bloem geleidelijk toe en daarna het bakpoeder.
 3. Pak een lepel en maak rondjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer zo veel mogelijk ruimte tussen de beslagrondjes te laten, want ze worden nog een beetje groter.
 4. Schuif de bakplaat in de oven en laat de eierkoeken 10 minuten bakken.

Bron
Heerlijk luchtige Eierkoeken van in my Red Kitchen

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

4 thoughts on “Eierkoeken”

 1. Je hebt er weinig voor nodig en het is zo klaar. De structuur is wel anders dan je gewend bent, voornamelijk aan de buitenkant. Maar deze variant vind ik persoonlijk lekkerder!

 2. Na het publiceren van het recept stuitte ik nog op dit recept van Janneke Vreugdenhil op NRCnext. Zij probeert juist de structuur zo goed mogelijk te benaderen.
  http://bit.ly/XjKDm9

  Mijn variant smaakt prima, maar heeft zoals aangegeven een andere structuur aan de buitenkant. Wie ‘the one and only’ eierkoeken zoekt, wil ik die link niet onthouden :)
  (Ik heb die variant nog niet geprobeerd)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>