Chococatapetl kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix voor een pittige chocoladesaus bij soft tortilla’s. Vernoemd naar de vulkaan Popocatapetl, wat ‘Smoking mountain’ betekent. Wees gewaarschuwd.

De mix past goed bij kip en kalkoen. Je hoeft er alleen enkele verse ingrediënten aan toe te voegen om een verrukkelijke saus te maken.

Je kunt er ook voor kiezen om de kruidenmix voor meerdere maaltijden te maken. In dat geval kun je de pinda’s beter uit de kruidenmix laten. Deze voeg je dan toe als je de Chococatapetl saus maakt. Zo blijft je kruidenmix langer houdbaar.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 90 gram pinda’s (ongezouten), gemalen
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel tjenkeh, gemalen of 2 kruidnagels, gemalen
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,25 theelepel cayennepeper

Zo maak je het

  1. Mix de ingrediënten

Bron
Eigen recept missFromage

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>