Mexicaanse kruidenmix voor een pittige chocoladesaus bij soft tortilla’s. Vernoemd naar de vulkaan Popocatapetl, wat ‘Smoking mountain’ betekent. Wees gewaarschuwd.
De mix past goed bij kip en kalkoen. Je hoeft er alleen enkele verse ingrediënten aan toe te voegen om een verrukkelijke saus te maken.
Je kunt er ook voor kiezen om de kruidenmix voor meerdere maaltijden te maken. In dat geval kun je de pinda’s beter uit de kruidenmix laten. Deze voeg je dan toe als je de Chococatapetl saus maakt. Zo blijft je kruidenmix langer houdbaar.
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 90 gram pinda’s (ongezouten), gemalen
- 2 eetlepels cacao
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel tjenkeh, gemalen of 2 kruidnagels, gemalen
- 0,5 theelepel zout
- 0,25 theelepel cayennepeper
Zo maak je het
- Mix de ingrediënten
Bron
Eigen recept missFromage
Kijk ook eens hiernaar:




