Wraps met krokante kip

Kipnuggets, daar scoor je punten mee. En niet alleen bij kinderen. Om er min of meer een maaltijd van te maken (het kan immers niet altijd gezond te zijn), leek het me een goed idee mijn krokante kipnuggets met sla, rauwkost en sweet chillisaus in een wrap te vouwen. Echt een killer-combi.

Wraps met krokante kip.

Wraps met krokante kip.

Mijn vriendin moest erom lachen. ‘En wat maak je volgende week? Een Big Mac? Of een Happy Meal?’ Ik snapte de grap niet. ‘Zo’n wrap staat ook op de menukaart van McDonald’s’, vertelde ze. Tja, weet ik veel. Daar kom ik zelden tot nooit… De fastfoodketen serveert de McWrap met honing-mosterdsaus, zie ik op de website. Als dat je lekkerder lijkt, dan heb ik ook een recept voor een lekkere honing-mosterdsaus. Ik ga het wel een keer proberen met die saus, maar volgens mij is de sweet chilli nog net even wat lekkerder.

Ingrediënten

(8 wraps / 4 personen)

  • kipnuggets van 3 kipfilets*
  • 8 wraps (voorbereid volgens de aanwijzingen op de verpakking)
  • sla
  • rauwkost naar keuze (gehalveerde cherrytomaatjes, dunne ringetjes rode ui , dunne halve plakjes komkommer en geraspte winterpeen)
  • sweet chillisaus

*Volg dit recept voor kipnuggets. Let wel op, want voor deze wraps voor vier personen gebruik je 3 kipfilets en het kipnuggetrecept gaat uit van nuggets van 2 kipfilets.

Wraps met krokante kip maken

Zet alle ingrediënten op tafel en laat ieder zijn eigen wrap beleggen. Leg er servetjes naast, want deze wraps smaken het best als je ze met je handen eet.

Leg een wrap op het bord. Verdeel sla en rauwkost naar keuze over het midden van de wrap, van boven naar beneden. Leg kipnuggets op de groenten en knijp of lepel er lekker wat saus overheen. Vouw de linker- en de rechterkant van de wrap naar binnen. Eet snel op voordat de helft er weer uit valt.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>