Zelf Wereldgerechten maken

Wereldgerechten – nee, veruit de meeste gerechten uit een pakje of zakje – kun je ook gemakkelijk genoeg zelf maken. In het kader van de ludieke actie Antipakjesavond op 4 december, van Antipakjeskonigin Karin Luiten, zet ik mijn versies van de Wereldgerechten op een rij. Soms benaderen ze de smaak van het origineel, soms niet maar vind ik mijn variant gewoon heel erg lekker.

Wereldgerechten zelf maken

Wereldgerechten zelf maken

 

Meedoen en social media
Gebruik je Twitter? Zoek dan op de hashtag #nopakjes voor recepten van eten zonder pakjes en zakjes. Het is een hele populaire hashtag waar je veel inspiratie kunt opdoen. Doe je mee aan antipakjesavond? Twitter of Facebook je avondeten met de hashtag #apa14 (apa staat voor antipakjesavond).

Wereldgerechten recept

Andere recepten die nog veel te vaak uit een pakje of zakje komen

(Niet) zelf maken

Natuurlijk staan er nog veel en veel meer recepten op mijn blog waarbij geen pakjes en zakjes zijn gebruikt. Klik eens op de knop Zelf maken hierboven. Alle andere recepten beperken pakjes en zakjes zo veel mogelijk (en dat lukt heel aardig, al zeg ik het zelf). Zelf maak ik me vooral schuldig aan bouillonblokjes en pasta, maar er is helaas een grens aan de tijd die ik aan koken kan besteden. Helaas.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>