Gevulde citroenrisotto

Citroenrisotto is vaak een voor- of bijgerecht. Maar met enkele zorgvuldig gekozen ingrediënten maak je er een complete vegetarische maaltijd van. Rijkgevuld en met een lekker knappertje… Heerlijk!

Liever geen vleesloos dagje? Voeg er dan twee in blokjes gesneden kipfiletjes aan toe. Wat zout en peper, misschien nog iets pittigs als paprikapoeder, maar gekker zou ik het niet maken. Eenvoud siert. Wel even apart bakken en tegelijkertijd met het champignon-preimengsel toevoegen.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 350 gram risottorijst
  • 1,5 liter (groente)bouillon, kokend heet
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote prei of twee kleintjes in halve ringen
  • 1 grote rode ui, in snippers
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 onbespoten citroen: zowel het sap ervan als de gele schil, geraspt
  • 3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd.
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • zout en peper, naar smaak
  • 2 kipfilets, in blokjes en gebakken (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, prei en champignons 10 minuten op niet te hoog vuur. Er horen geen bruine randjes aan de prei te komen. Doe er wat zout een peper over en zet weg tot verder gebruik.
  2. Verhit de boter in een andere pan. Bak de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de risottorijst toe en bak totdat de korrels een doorzichtig laagje hebben.
  3. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer totdat dit nagenoeg opgenomen is. Blijf flink roeren. Zo bereik je een heerlijke creamy structuur van het vocht tussen de korrels.
    Ga door met het per soeplepel toevoegen van de bouillon tot de rijst de gewenste structuur heeft. Dat betekent dat de korrel nog goed stevig, maar niet hard meer is. Het zal zo’n 20 minuten duren voordat de risotto klaar is, vanaf het moment dat je de korrels in de pan doet. De risotto mag ook niet droog zijn; het vocht maakt het juist lekker smeuïg.
    Let op: de kans is groot dat je niet alle bouillon nodig hebt! Proef en ga op het mondgevoel af.
  4. Als de risotto het perfecte punt heeft bereikt, voeg je het champignon-preimengsel toe. Roer en laat warm worden. Haal de pan van het vuur.
  5. Roer citroenrasp en -sap door de risotto. Proef. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verdeel de risotto over de borden. Maak af met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en kruiden.

Bron
Eigen recept missFromage.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Gevulde citroenrisotto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>