Kip ketjap met Sesam

Kip Ketjap met Sesam

Kip Ketjap met Sesam

Aziatische gerechten zijn flink ondervertegenwoordigd op missFromage. Het is niet dat ik er niet van houd. De Aziatische keukens zijn trouwens ook veel te divers om te kunnen zeggen dat je er niet weg van bent. De reden voor het gebrek aan azian food is simpelweg dat ik te verzot ben op Zuid-Europa, de Balkan, Turkije, Libanon, Marokko – kortom, het hele Middellandse-Zeegebied – om snelle slagen te maken in het verre oosten.

Maar rustig aan beginnen ook de Aziatische smaken steeds meer hun weg te vinden. Ik ben dol op Thais en Indiaas, vindt de Vietnamese, Chinese en Indonesische keuken erg interessant en ben razend benieuwd naar onbekende smaken uit dat grote continent.

Deze Kip Ketjap is een gerecht dat ik graag maak als we ‘s avonds na een drukke dag niet zo veel tijd hebben, maar wel een vullend bordje home made food willen eten. Ditmaal aten we het met noodles, maar meestal kies ik voor rijst. Rijst vind ik persoonlijk lekkerder, maar het kan allebei. De ene keer ga ik voor voorgesneden Aziatische groenten (maar dan wel van onze groenteboer)erbij , de andere keer voor gebakken broccoli met knoflook.

Mini-recept: gebakken broccoli
Kleine roosjes broccoli snijden. Stengels insnijden. 5 tot 10 minuten per kant bakken op niet al te hoog vuur. Goed op smaak brengen met knoflook, zout en desgewenst peper. Easy.

Ingrediënten

(4 personen)

 • 2 eetlepels olie
 • 1 grote ui, in snippers of maantjes
 • 1 rode Spaanse peper, in snippers of ringetjes
 • 1 stuk gember (circa 5 gram), fijngesnipperd
 • 2 tenen knoflook, geperst
 • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (Chinees 5-kruiden, 5 spices)
 • 2 eetlepels ketjap
 • 2 eetlepels water
 • 4 kipfilets, in blokjes
 • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

Kip ketjap met sesam maken

 1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui, Spaanse peper en gember totdat de ui glazig ziet. Voeg knoflook en vijfkruidenpoeder toe en roer even door. Voeg ketjap en water toe en roer even door.
 2. Doe de kipblokjes in de ketjapsaus. Laat op vrij laag vuur sudderen totdat de kip gaar is. Dit duurt 5 tot 10 minuten. De exacte tijd hangt af van de grootte van de blokjes kip. Mocht de saus te veel verdampen, voeg dan kleine beetjes water toe.
 3. Houd een halve eetlepel sesamzaad af voor de topping op de borden of schaaltjes. Roer de rest van de zaadjes door de saus.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>