Maaltijdsalade kip met kleur

Maaltijdsalade Kip met kleur

Kip met kleur, ofwel kleurige groenten. En met bacon. Want niks smaakt zo lekker met honing mosterd dressing als kip en bacon.

De druiven zet ik in een apart schaaltje op tafel, want ik vind het een lekkere toevoeging, maar voor mijn vriend is het te zoet. Maar eigenlijk is het net zo lekker om ze na je salade nog in wat dressing te dopen.

Maaltijdsalade kip met kleur

Maaltijdsalade kip met kleur

Koud kunstje

De kip in deze salade wordt gepocheerd. Ik merk dat veel mensen nooit kip pocheren, voornamelijk omdat zij denken dat dit 1) moeilijk en/of 2) smakeloos is. Maar dat is natuurlijk niet waar. Wat wel klopt, is dat het goed moet gebeuren wil het smakelijk zijn – maar dat is niet moeilijk. De kunst van kip pocheren is het vlees goed gaar krijgen en tegelijkertijd lekker sappig houden en eventueel een fijn smaakje meegeven. Hoe je dat doet, lees je in een eerdere blogpost over kip pocheren.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 kipfilets, gepocheerd en in hapklare blokjes
  • olijfolie
  • 8 plakken bacon
  • 400 gram minikrieltjes
  • enkele snufjes kurkuma
  • 150 gram gemengde sla
  • 500 gram cherrytomaatjes in zo veel mogelijk kleuren, gehalveerd
  • halve komkommer, in blokjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • wat rijpe witte en/of blauwe druiven
  • honing mosterd dressing

Maaltijdsalade kip met kleur maken

Begin met het pocheren van de kip, als je dit nog niet hebt gedaan.

  1. Bak de krieltjes een kleine tien minuten in twee eetlepels olie. Strooi er wat kurkuma overheen voor een mooie gele kleur. Voeg eventueel wat zout toe.
  2. Bak de bacon aan beide kanten bruin op niet al te hoog vuur. Leg een bord met een vel keukenpapier erop klaar. Als de bacon krokant en bruin is, leg je het op het papier.
  3. Verdeel de sla over vier borden. Leg de andere ingrediënten erop. Meng de druiven door de salade of zet ze in een schaaltje op tafel.
  4. Druppel er een beetje honing mosterd dressing overheen. Zet de dressing op tafel, zodat ieder er naar eigen smaak over de salade kan lepelen.
facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>