Taco Tubs met Chili

Taco tubs met chili

Het hoeft niet altijd een Nigella Lawson, Jamie Oliver of Ottolenghi te zijn. Ook in een simpel budget kookboekje of exemplaar van een rommelmarkt kun je een recept tegenkomen dat je erg waardeert. Al dan niet na er je eigen draai aan gegeven te hebben.

Taco Tubs met Chili

Taco Tubs met Chili

Neem bijvoorbeeld deze Taco tubs met chili. Een simpel recept dat bijna niet kan mislukken. Twee varianten: de originele con carne en mijn vegetarische con queso.
In een handomdraai een fatsoenlijke doordeweekse maaltijd op tafel!

Dit gerecht hoort volgens het originele recept in een grotere variant, de taco tray, geserveerd te worden. Maar ik doe het met mini tubs. Gewoon omdat ik nog nooit zo’n grote heb zien liggen.

Of het te maken heeft met wat ik inmiddels gewend ben, weet ik niet. Maar zo’n mini tub lijkt me zelfs beter omdat je meer knapperige maïstortilla hebt.

Serveer met een gevulde salade, bijvoorbeeld met tomaat en avocado.

Dit heb je nodig
(hoofdgerecht 4 personen)

  • 8 taco trays of 14-16 taco tubes (bijvoorbeeld van Santa Maria / in de supermarkt)
  • 200 gram ijsbergsla, fijn gesneden (of kant-en-klare gemengde salade)
  • 2 blikken kidneybonen (blik van 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 350 gram rundergehakt*
  • 250 gram kaas in kleine blokjes, hoe oud of jong kies je naar eigen smaak*
  • 200 gram jong belegen kaas, geraspt*
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 deciliter tomatenpuree of passata
  • 125 milliliter zure room
  • 3 eetlepels (maïs)olie
  • 8 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder (optioneel)
  • mespunt chilipoeder (optioneel)
  • enkele druppels tabasco (optioneel)

*Vleesliefhebbers kiezen voor 350 gram rundergehakt, vegetariërs gaan voor de blokjes kaas.
LET OP: de geraspte kaas is bedoeld voor beide varianten.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roerbak het gehakt (als je dat gebruikt) ui en kruiden ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de wijn toe, zet het vuur wat hoger en laat de wijn nagenoeg verdampen.
  4. Roer bonen en tomatenpuree erdoor en laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Laat ondertussen de taco tubs warm worden in de oven (volgens aanwijzing op de verpakking).
  6. Voeg de kaasblokjes toe aan de chili (op het laatste moment, net voor het vullen van de taco tubs).
  7. Verdeel de taco tubs over de borden en vul ze als volgt: sla, chili, zure room en geraspte kaas.

Bron:
Geïnspireerd door Taco -trays met chili con carne uit Lekker & pittig van het Nederlands Zuivelbureau en Inmerc bv.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

5 thoughts on “Taco tubs met chili”

  1. Joh, wat leuk. Ik had dus nog nooit van Taco Tubs gehoord. Even gegoogled en die zijn super handig. Komt misschien omdat ik ze nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Waar heb je ze gekocht?

    1. Bij Jumbo verkopen ze taco tubs, ze zijn van Santa Maria / Tex Mex (rode verpakkingen).

      Wij gebruiken ze eigenlijk alleen voor chili con carne/queso – misschien binnenkort nog eens iets anders mee bedenken. Als jij wat weet, hoor ik het graag!

      1. Ah dat verklaart waarom ik ze nog niet ken. We hebben hier geen Jumbo in de buurt. Maar als ik een ideetje heb hoor je het zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>