Mijn 2015

missFromageBucket list, wish list, to do list; mijn doelen voor 2015. Mij kennende komt er van alles bij, maar als ik iets wegstreep, moet ik er een hele goede reden voor hebben. Actie!

 

1. Eetlezen & foodstories
Eén van de leukste dingen om te doen? Een interessant product, initiatief of bedrijf bezoeken en er een knallend verhaal over schrijven. Dat doe ik zo nu en dan wel eens, maar nog niet genoeg. Er is zo veel interessants te vertellen over de herkomst van ons eten.

2. Fermenteren
Na cursussen volgen en boeken lezen wordt het eens tijd om flink te gaan fermenteren. Er is tot nu toe van alles misgegaan, maar daar heb ik ook van geleerd.

3. Nieuwe look missFromage
Het wordt weer tijd voor een nieuwe look en meer overzicht. Ik erger me ook ontzettend aan de afbreekstreepjes die lukraak in woorden worden geplaatst en die ik niet handmatig kan aanpassen.

4. Meer wijn
Wijn. Een goed glas wijn dat perfect past bij je eten kan het geheel zo veel lekkerder maken. Maar ik weet bar wijnig van wein. Een mooie basiscursus wijn volgen is een heel goed plan. Dan zien we daarna wel weer verder.

5. Filmpjes
Sommige dingen zijn gewoon het duidelijkst als je het laat zien. Dit jaar wil ik ook eens een filmpje maken. Eens zien hoe dat bevalt.

Keukens om lekker diep in te duiken

6. Mediterraan Arabisch
De Turkse keuken vind ik echt fantastisch, ik kook graag Marokkaans en Libanees vind ik super. Pas ben ik voor het eerst gaan eten in een Libanees restaurant, verder ken ik alleen zelfgemaakte Libanese lekkernijen. Maar ik wil er nog van alles over weten, dus op naar het oosten en zuiden van de Middellandse Zee.

7. Russisch
Rusland, ik heb iets met dit grote, bizarre land. Ik ben met de trein van Moskou via het Bajkalmeer naar Peking gereisd. Daarna ben ik Russisch gaan leren. Ik ben geïnteresseerd in de structuur van taal en móest gewoon een taal kennen met andere tekens dan die van ons. Mijn visie op de Russische keuken, daar heb ik wat meer ruimte nodig dan ik hier wil besteden.

8. Thais? Koreaans? Indonesisch?
Ofwel een nog nader in te vullen Aziatisch land. Aziatisch koken doe ik niet zo vaak, ook al wordt het de laatste jaren steeds meer. Eigenlijk heb ik ook iets tegen de term ‘Aziatisch’ als het gaat om eten of restaurants. Alsof het één pot nat is.

Zelf kvas maken: appelkvas. Russisch fermenteren.

Appelkvas! Fermenteren op z’n Russisch. Als ik mijn doelen combineer, ben ik er natuurlijk snel doorheen ;)

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

2 thoughts on “Mijn 2015”

  1. Mooie lijst, zou het heel knap vinden als je dit allemaal vol kan houden hoor, heb zelf al moeite met 1 voornemen. Ben erg benieuwd naar posts over fermenteren, hopelijk kan ik van je leren! Grappig ook dat je russisch wil leren, ga toevallig zelf volgende maand ook een taal cursus doen! Blijf iig lezen, leuke bucket list dit!

    1. Dank je! Het is inderdaad een hele lijst, maar ik heb er zin in :) Ik ben benieuwd hoe het er op het eind van het jaar uitziet.
      Succes met je taalcursus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: