Turkse Foodblogs

Als ik in het buitenland ben, duik ik het liefst direct een supermarkt in. Dat zegt zo veel over de mensen en de eetcultuur. Maar ook digitaal is er een leuke manier om een land eettechnisch gezien beter te leren kennen: via foodblogs. Staan er veel traditionele gerechten op blogs? Geven de foodbloggers liever een eigen of moderne draai aan de inheemse keuken? Of is een buitenlandse keuken juist populair?

Lezen, koken, proeven & shoppen
De afgelopen tijd ben ik in de Turkse keuken gedoken: zo veel mogelijk lezen, koken, proeven en shoppen. En mensen het hemd van het lijf vragen. Echt elke Turk(se) die ik heb lastiggevallen, is verliefd op de Turkse keuken. Ze eten gerust eens wat anders maar vinden uiteindelijk niks zo lekker als de Turkse. En laat dat nu ook het beeld zijn wat de foodblogs schetsen: veel Turks met soms een uitstapje naar een andere keuken.

Favoriete Turkse blogs

Mijn mixed kitchen (Nederlands en Turks)
Nederlandse Eslem probeert de geheimen van de Turkse keuken te ontrafelen. En dat lukt haar heel aardig! Ze heeft een Turkse man, kookt Turks, leert je over Turkse producten en kookt ook wel eens buiten de Turkse keuken.

Cafe Fernando (Engels en Turks)
Cenk uit Istanbul is foodblogger en fotograaf. Hij heeft in de loop der jaren een indrukwekkende hoeveelheid recepten gepost. Alleen het feit dat er in april 2013 voor het laatst een nieuw recept is verschenen, baart me wat zorgen. Als hij zijn receptenboek maar online laat staan, want het is een aanrader.

Turkse foodblogs

Met de nodige hulp van Google translate en een portie gezond verstand, kun je met de meeste recepten een heel eindje komen. En anders geef je er toch je eigen draai aan?! Aan de inleidende teksten vertaald uit het Turks is trouwens meestal geen touw vast te knopen, richt je op de ingrediënten en bereidingswijze.

A seasonal cook in Turkey (Engels)
Cahide Sultan
Gulenay’in Sofrasi
Hayriye’s Turkish food and recipes (Engels en Turks)
misssgibi
My Turkish kitchen (Engels)
Soframiz
Tarifname
Turkish Food Passion (Engels en Turks)
Turkse kok (Nederlands)
umut sepetim

Aanvulling?
Heb je een foodblog met Turkse recepten of over de Turkse keuken en vind je dat deze in dit overzicht thuis hoort? Of ken je een goede Turkse foodblog? Laat het me dan weten!

Mijn recepten uit de Turkse keuken

Turkse Foodblogs: Simit / Turkse bagels

Simit: Turkse bagels

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: