Pasta verdura * Foodblogevent Puur Italiaans

Pasta verdura

‘Pasta wordt het sowieso niet. Dat ligt zo voor de hand’, was mijn eerste gedachte nadat ik las dat het thema van het Foodblogevent  ‘Puur Italiaans’ was. ‘Risotto is echt mijn ding. Ja, het zal wel een risotto worden. Of anders gnocchi, dat eet ik de laatste tijd zo graag. Er moet in elk geval Parmezaanse kaas in het gerecht zitten, want dat is mijn favoriete ingrediënt ever’. Ik was het roerend met mezelf eens.

Bij deze stuur ik mijn pasta verdura in. Jawel. En dat heeft alles te maken met de ingrediënten en de bereidingswijze. Tomaat, paprika, knoflook en ui, overgoten met balsamicoazijn en olijfolie. Hoe simpel wil je het hebben?!

Je snijdt alles doormidden, doet het in de ovenschaal en dan heb je er ruim drie kwartier geen omkijken meer naar. De oven doet het werk. En hoe. Van de ovenschaal, hup, in de blender en  klaar is je saus. Het moeilijkste is nog om op tijd je pasta klaar te hebben. Maar daar heb je wel drie kwartier voor.

Werkelijk iedereen begint te raden welk ‘secret ingredient’ in de saus is verwerkt. Raden. En raden. En ik maar ‘nee’ antwoorden. Er is namelijk geen geheim wapen.
Dat is voor mij ‘Puur Italiaans'; relatieve eenvoud, met de smaak van een geheim wapen.

Naar Pasta verdura

Foodblogevent
Het Foodblogevent is een maandelijkse kookwedstrijd die wordt georganiseerd door de winnaar van de maand ervoor. Vorige maand heeft Francesca van Francesca Kookt! de lekkerste hartige taart gemaakt. Zij koos voor deze nieuwe maand het thema Puur Italiaans.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>