delicious. 60x slow recepten * recensie kookboek

Als je door ’60x slow’ bladert, mag de winter nog wel even duren. Echt een boek om bij weg te zwijmelen in een warme wintertrui, liefst voor een knapperig haardvuur. De recepten zijn net als bij de andere delicious.-boeken van de hand van Valli Little, één van de meest succesvolle kookboekenauteurs van Australië.

delicious 60x slow recepten

Gehaktballetjes met hemelse puree, Chinees gestoofd rundvlees, groene curry met gerookte zalm. Hoe klinkt dat? Ik kan je vertellen dat het nog beter smaakt dan je al verwacht. De gestoofde runderwangen met salsa verde en varkensbuik met relish van gekaramelliseerde pinda’s en rode peper staan hoog op mijn to cook-lijstje. Of lamsschenkel in massamancurry of de gebraden massamankip die op de cover prijkt. Ik word er zo enthousiast van, dat ik nu al weet dat mijn volgende ultieme home made currypasta een massaman wordt.

Slow maar snel

Het woord ‘slow’ maakt dat vaak wordt gedacht dat je wel een tijdje bezig bent met je gerecht. Dat kan, maar is meestal juist niet het geval. Je moet er wel de tijd voor nemen, maar het is meer ‘passief koken’ dan actief bezig zijn. Valli Little: “Slow cooking betekent niet dat je úren in de keuken hoeft te staan. De voorbereidingen zijn vaak kort, daarna laat je het gerecht op een zacht vuurtje pruttelen. Verder heb je er geen omkijken naar.” Daar hou ik van; eventjes wat hakken, snijden en aanbakken, pan of oven het werk laten doen en dan een fantastisch gerecht te voorschijn toveren.

Zo is de slow-favoriet van Makkie Mulder, hoofdredacteur van delicious., de snelle fondue met geroosterde groenten. Een kwartier actief koken en een half uur passief. Het zijn kleurige groenten uit de oven om te dippen in een gesmolten camembert of brie, die je de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven zet. Lekker easy. En ja, het smaakt fantastisch en geeft direct een gezellige, huiselijke sfeer aan tafel.

60x slow in het kort
  • Foto’s waar je naar blijft kijken. Lekker sfeervol.
  • Duidelijke recepten.
  • Veel vlees en vis, en dus wat minder vegetarische recepten.
  • Veel variatie, zowel in ingrediënten als in keuken. Italiaans, Marokkaans, Chinees, Thais; zeg maar waar je zin in hebt.
  • Er zijn gerechten met een korte en lange bereidingstijd. De gerechten die tijd nodig hebben marineren lang of staan rustig smakelijk te worden op het vuur. Je hoeft zelf vaak niet veel te doen.
  • Meestal heb je zo’n 8-12 ingrediënten nodig. Heel acceptabel. En als wordt verwacht dat de super een ingrediënt niet heeft, wordt aangegeven waar je het kunt kopen.
  • Slow maakt deel uit van een serie, samen met Zoet en Spicy.
  • Zeer vriendelijke prijs en daardoor ook echt leuk om cadeau te doen. (Deze heb ik nu al, maar de andere delen van deze serie niet…)

Bestel delicious. 60x slow recepten bij Bol.com via deze link. Dan krijg ik van Bol een klein percentage van de kostprijs, zonder dat het jou wat extra’s kost.

delicious. 60x slow recepten
Valli Little
Fontaine Uitgevers
ISBN 9789059565647
Prijs € 12,95

Ik heb van Fontaine Uitgevers een recensie-exemplaar van delicious. 60x slow recepten ontvangen.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>