Spicy saus, bijvoorbeeld voor over een soft tortilla. Smaakt prima in combinatie met kip en kalkoen, Mexican style.
De banaan in dit recept is optioneel. Toch raad ik aan deze toe te voegen. De structuur van de saus wordt er nog beter van en het geeft een diepere smaak. De banaan proef je, maar is zeker niet te overheersend.
Dit heb je nodig
(4 personen)
- 1 hoeveelheid Chococatapetl kruidenmix
- 250 ml kippenbouillon
- 4 tomaten
- 1 banaan, geprakt
- 2 eetlepels olijfolie
Zo maak je het
- Ontvel de tomaten en ontdoe ze van de zaadjes. Snij de tomaten in zeer kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie en voeg de tomaten toe. Laat ongeveer 5 minuten rustig bakken totdat de blokjes hun vorm zijn verloren en het vocht grotendeels is verdampt.
- Voeg de Chococatapetl kruidenmix toe. Roer. Laat een minuutje bakken.
- Voeg de bouillon toe. Roer totdat de kruidenmix er mooi in opgelost is.
- Voeg vervolgens de banaan toe en roer ook deze door de saus.
- Laat de saus inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft.
Bron
Eigen recept missFromage
Kijk ook eens hiernaar:





Oeh! Klinkt erg lekker allemaal & ziet er heerlijk uit!
Dank je! Wij eten het snel weer
Is erg lekker!! Sinds kort één van mij favorieten.
Dankjewel! En dat na het vele ‘voorproeven’ voor de foodswap (waarvoor ook dank).
Ik zal het binnenkort weer eens op het menu zetten.