De eerste editie van het Food Festival Oss! Hartstikke leuk, dus op met mijn peuter naar het park bij de Groene Engel. We hadden allebei om onze eigen redenen een fijne middag gehad. Hij omdat hij overal mocht proeven, in een ketel curry mocht roeren en er kalfjes waren. Ik vanwege de foodtrucks, streekproducten en de Big Green Eggs waar ik stiekem van droom.
Het aanbod op het festival was mooi gevarieerd, het was heerlijk weer en er hing een zeer relaxte sfeer. Telkens als we met een hapje op een bankje gingen zitten, ontstond er spontaan een gesprek met de andere eters. Enthousiasme alom. De enige ‘maar’ die klonk was dat het nog wel wat groter had mogen zijn (want elke vierkante meter bezet was met stands of publiek).
Later las ik in het Brabants Dagblad dat organisatoren Rocaccino en Kookstijl meerdere ondernemers teleur hadden moeten stellen. Gelukkig denken zij aan een vervolg van dit festival. Jammer dat de fijne locatie dan waarschijnlijk zal worden ingewisseld, maar je kunt niet alles hebben.
Wat mij betreft mag er nog meer ruimte komen voor foodtrucks en creatieve restaurateurs als die van De Rooij Peper (zie foto’s met Maria). Nu vond ik de kwaliteit van het eten sowieso erg geslaagd: Thaise viscurry, champignonsoep, gemarineerde aubergine en surimi, speltbroodje bal met tomatenchutney, smoothies – en vooral – nergens een frikadel te bekennen!
Kijk ook eens hiernaar:





Leuk te zien dat het zo’n geslaagde dag was. Vond het jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ja werk gaat voor. Het ziet er in ieder geval geweldig uit!
Het lijkt erop dat je volgend jaar een herkansing krijgt, Andrea
Ziet er leuk uit. Wel frappant: ben ik net verhuisd uit Oss, is er eindelijk iets leuks te doen
Hoe durven ze