Food Festival Oss

De eerste editie van het Food Festival Oss! Hartstikke leuk, dus op met mijn peuter naar het park bij de Groene Engel. We hadden allebei om onze eigen redenen een fijne middag gehad. Hij omdat hij overal mocht proeven, in een ketel curry mocht roeren en er kalfjes waren. Ik vanwege de foodtrucks, streekproducten en de Big Green Eggs waar ik stiekem van droom.

Food Festival Oss

Het aanbod op het festival was mooi gevarieerd, het was heerlijk weer en er hing een zeer relaxte sfeer. Telkens als we met een hapje op een bankje gingen zitten, ontstond er spontaan een gesprek met de andere eters. Enthousiasme alom. De enige ‘maar’ die klonk was dat het nog wel wat groter had mogen zijn (want elke vierkante meter bezet was met stands of publiek).

Later las ik in het Brabants Dagblad dat organisatoren Rocaccino en Kookstijl meerdere ondernemers teleur hadden moeten stellen. Gelukkig denken zij aan een vervolg van dit festival. Jammer dat de fijne locatie dan waarschijnlijk zal worden ingewisseld, maar je kunt niet alles hebben.
Wat mij betreft mag er nog meer ruimte komen voor foodtrucks en creatieve restaurateurs als die van De Rooij Peper (zie foto’s met Maria). Nu vond ik de kwaliteit van het eten sowieso erg geslaagd: Thaise viscurry, champignonsoep, gemarineerde aubergine en surimi, speltbroodje bal met tomatenchutney, smoothies – en vooral – nergens een frikadel te bekennen!

Food Festival Oss

Streekproducten: Maashorst boeren en Landwinkel Boer Spierings.

Food Festival Oss

Restaurant De Rooij Peper.

Food Festival Oss

Foodtrucks en -caravan.

Food Festival Oss

Ketel koken. “Dit is echt iets voor jou, mama.”

Food Festival Oss

Nou, zo’n bio-bal met tomatenchutney op een speltbroodje, dat was ook echt iets voor mij ;)

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

4 thoughts on “Food Festival Oss”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>