Food Nieuws 2

Food Nieuws 2 Juli fotocollageNieuwe rubriek over wat me opvalt op foodgebied. Producten, initiatieven, trends, events en fijne adresjes. En soms wat persoonlijker nieuws. In deze editie: Foodelicious Box, The Taste en Plenty More.

Food Nieuws 2

Foodelicious staat voor smaak

Foodelicious BoxHet lekkerste nieuws van de maand komt uit Rotterdam. Dat Herman en Jaime van culishop Foodelicious een neus hebben voor alles wat lekker is, had ik al begrepen via Twitter, Instagram en hun recepten. Maar nu ik er zelf van heb geproefd, ben ik he-le-maal verkocht.

Naast de fysieke winkel kun je terecht in de webshop en sinds deze maand kun je je ook laten verrassen met de Foodelicous Box. Als abonnée krijg je elke twee maanden een culinair verrassingspakket thuisgestuurd met nieuwe aanwinsten in de collectie (nog niet te koop via winkel of webshop) en bestaande toppers. Minimaal 6 producten waarvan de gezamenlijke waarde altijd hoger is dan de abonnementsprijs. Eenmalig een box bestellen kan ook.
Eén zin uit het persbericht zegt wat mij betreft alles. Onthoud dit als het om Foodelicous gaat: “Geen middle of the road, hoogwaardige kwaliteit en smaak staan altijd voorop.” Halleluja.
Foodelicious Food & Gifts

Plenty More

Plenty more_cover2.inddGoed nieuws voor fans van Yotam Ottolenghi. In september verschijnt een nieuw vegetarisch kookboek van zijn hand. Plenty More: nóg meer groenten om heel lekker te koken. Opvolger van het succesvolle Plenty telt 120 recepten die deze keer niet zijn gerangschikt op groente, maar op bereidingswijze.
Fontaine uitgevers

Verse thee

kaldi lavendel kruidentheeGeraniums, move over! Tijd voor verse kruidenthee op de vensterbank. Water koken, enkele takjes afknippen en trekken maar. Verkrijgbaar in 5 varianten: munt, lavendel, kamille, citroenmelisse en tijm. Zo eindigt menig takje munt sinds jaar en dag bij mij in een kop thee, dus ik ben ook nieuwsgierig naar de andere smaken. De kruidenthee is ook erg leuk om cadeau te doen. Alle benodigdheden zitten in de verpakking, inclusief instructies. Leuk detail is dat de verpakking is gemaakt van gebruikte theezakken. Kaldi

Tune in?

*Vanaf maandag 4 augustus zendt 24Kitchen elke werkdag om 19:00 The Taste UK uit. De 3 teams worden gecoached door Nigella Lawson, Anthony Bourdain en de Franse chef en tv personality Ludo Lefebvre. Op 18 augustus gaat de kookzender op hetzelfde tijdstip verder met The Taste US, waarin 4 teams deelnemen. Extra coach is Brian Malarkey, chef/eigenaar van vijf succesvolle restaurants in San Diego. Meer info.

*MTV zendt op zondagavond de kookbattle House of Food uit. Ik viel binnen in een aflevering waarin de kandidaten tot in de late uurtjes gaan stappen om de dag erna een workshop vis te krijgen… Intriges, met meubels gooien, ruzies met tranen – het kwam allemaal voorbij. Juist toen ik dacht dat het alleen maar om de show te doen was, bleek dat de meesten toch wel een aardig bordje konden presenteren aan de jury. Voor wie van drama in de keuken houdt. Trailer.

Full speed ijskoud

Ice bowl_Amsterdam GlassWeinig plek in de koelkast of gewoonweg vergeten een drankje koud te zetten? Dan is vriesglas de oplossing. Binnen 3 minuten is een drankje op kamertemperatuur afgekoeld naar 0 tot -2 graden. Een bevroren vriesglas houdt het drankje zeker een half uur ijskoud. Naast een collectie drinkglazen voor bier, sap en frisdrank bevat de collectie schaaltjes. Amsterdam Glass [website is helaas verwijderd, RED]

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>