Food Nieuws 3

Food Nieuws 3 Tabasco BasQ kitchen Kookworkshop Apulië Farm BrothersNieuwe rubriek over wat me opvalt op foodgebied. Producten, initiatieven, trends, events en fijne adresjes. En soms wat persoonlijker nieuws. In deze editie: Lekker Brabant, BasQ kitchen en koken in een trullo.

Food Nieuws 3

Koken in Apulië

Kookworkshop ApuliëEen workshop home cooking in Apulië, de hak van de Italiaanse laars. Ik kan het iedereen aanbevelen. Vorig jaar organiseerde ik daar mijn eigen kookworkshop. Ik ging er op vakantie, wilde home made food maken en kon geen workshop vinden. Wel liep ik tegen schrijver/olijfboer Frank van Munster aan die daar woont, schrijft en kookt. Samen met zijn mentor in Italian home cooking, Tonino Zizzi, regelde hij in no time een fantastische kook- en eetdag. Out of the blue. Dat was van beide kanten zo goed bevallen, dat zij de workshop vaker gaan geven. Bekijk het filmpje in de rechter kolom voor een sneak peek van mijn workshop. Om je onder te dompelen in het ware Apulië-gevoel, kun je ook nog in een traditionele trullo overnachten. Fratello-sorella

Spelt squares

Spelt Squares Farm BrothersEén van de lekkerste dingen die de afgelopen maand in de brievenbus lagen, waren de spelt squares van Farm Brothers. Smaakvolle kleine crackers die je zó kunt eten of waarmee je lekker kunt dippen of scoopen. 100% biologisch en gemaakt van grofgemalen spelt. De smaak tomato bruschetta moest er het eerst aan geloven. Heerlijk met een erg simpele dip: yoghurt, knoflook en wat peterselie. Farm Brothers

BasQ kitchen

BasQ Kitchen RotterdamAls je mij ergens voor wakker kunt maken, dan zijn het wel tapas (Spaans) en de minder bekende maar niet minder indrukwekkende pintxos (Baskisch). Dat Rotterdam een echte place to be is voor foodies was al duidelijk. En met de opening op 1 oktober van restaurant BasQ kitchen krijg ik het heel moeilijk om te kiezen waar ik het eerst ga eten. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Naast pintxos staan er ook authentiek Baskische gerechten op de kaart en daar ben ik ook nieuwsgierig naar. De menukaart wordt samengesteld door chef Alvaro Martinez die bij toprestaurants El Bulli en Arzak heeft gewerkt. Zijn stijl wordt omschreven als een balans tussen de traditionele Baskische keuken en het elegante en pure van nu. Dat lijkt mij een tripje van het Brabantse naar Roffa zeker waard. Maar aangezien het wordt aangekondigd als de eerste vestiging, hoop ik dat er ook wordt gekeken naar een BasQ kitchen in Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen. BasQ kitchen

Culi-rubriek Lekker Brabant

Sinds vorige week schrijf ik voor Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BNDeStem een culi-rubriek op de pagina’s van Lekker Brabant. Brabant is een bourgondische provincie met volop smakelijke streekproducten, goede producenten en fijne eetadresjes. Via Lekker Brabant ontdek je wat er zoal te koop is en waar. Daar schrijf ik btw onder mijn eigen naam: Ursula Strik. Naast de wekelijkse papieren editie, is er een online platform waar we lekkere recepten delen. Lekker Brabant

Go green

Tabasco Green on GreenSpice up your salad, soep of saus! Enkele scheutjes Tabasco Green in de saladedressing geven je vertrouwde salade net wat meer pit. De groene variant van de bekende Tabasco is gemaakt met Jalepeño pepers en is daarmee wat milder dan zijn grote broer. Ik testte hem ook in mijn guacamole en home made tomatensoep, heel erg lekker voor de verandering! Tabasco

Kom eten bij Francesca!

Kom-eten-bij-Francesca-voor-Microkrediet-voor-Moeders_bannerDe tijd dat foodblogs enkel recepten posten, is definitief voorbij. Zo komt mijn collega-foodblogger Francesca van Berk van Francesca Kookt! in actie voor september kookmaand van Microcrediet voor Moeders. De foodblogger organiseert een benefietdiner waar mensen kunnen genieten van haar kookkunsten. In het echt, in plaats van digitaal. Francesca: “Als foodie en moeder vind ik dit een prachtig mooi initiatief dus toen de stichting mij benaderde of ik er aandacht aan wilde besteden was mijn antwoord gelijk ja. Een half uur later bedacht ik me dat dit groter en beter kon en dat Francesca ook kan koken voor de moeders in Azië.” Resultaat is dat restaurant Vrienden in Zoetermeer op 22 september ‘van Francesca’ is en dat haar vrienden meehelpen er een fantastische avond van te maken. Francescakookt

Bio babyfood

Ella's kitchenDeze zomer staat er een nieuw merk biologisch babyfood in de schappen van de supermarkt: Ella’s Kitchen. Opgericht door een bewuste vader die ook good food wenst voor andere kinderen dan zijn dochter Ella. Naast een prettige smaak en textuur is ook veel aandacht besteed aan de verpakking.
En dat de felgekleurde knijpzakjes hun doel niet missen, blijkt uit ervaring. Mijn peuter wilde maar al te graag het eten voor zijn babybroertje ‘voorproeven’. Ik werd vreemd aangekeken toen ik het ook wilde proberen. Zag ik niet dat het voor kinderen is? Tja, ik moet toch weten waar ik over schrijf. Wij zijn alvast fan, hopelijk volgt de baby als hij aan vast voedsel toe is. Het Nederlands assortiment bestaat uit twintig producten – allemaal gemaakt van 100% biologische ingrediënten, en zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of zout. Ella’s Kitchen

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>