Food Nieuws 5

Brabants feestje, nieuwe rauwmelkse kaas uit de Gelderse Vallei, boer on tour, Arabië dichtbij, bloggen volgens de wet en wat doet Jamie Oliver in de Markthal?

Foodnieuws 5

Food Nieuws 5

Boer on tour

Wat een super cool idee: een SRV-wagen gevuld met streekproducten. In Tilburg en Waalwijk e.o. rijdt De Winkelwagen langs de crowdfunders die dit initiatief mede mogelijk hebben gemaakt. Veel biologisch, onbewerkt, ambachtelijk en zo min mogelijk verpakt. Als het idee aanslaat volgen ook andere regio’s. Initiatiefnemers Ron, Ilse en Joris, Bourgondiërs/marketeers, willen ‘iédereen gemakkelijk toegang geven tot het beste eten uit eigen streek, zonder dat er de hoofdprijs voor betaald moet worden’. Hulde! DeWinkelwagen

Wolfslaar

WolfslaarLandgoed Wolfslaar in Breda viert dit jaar dubbel feest. Het landgoed bestaat 15 jaar en het gelijknamige restaurant is, onder leiding van chef-kok Maarten Camps, al 10 jaar in het bezit van een Michelin-ster. Volgens goed Brabants gebruik wordt er flink uitgepakt om dit te vieren. Zo worden er wijn- en kookworkshops gehouden, kun je genieten van het jubileummenu, een High Wine (een high tea, maar dan met wijn) en – hartstikke leuk – dineren aan een aanschuiftafel (Social Dining) met vooraf een kleine proeverij in de wijnkelder. Of ga samen met Wolfslaar de boer op. In mei wordt de workshop ‘Alles uit eigen moestuin’ georganiseerd, samen met de Warmoezerij. De groenten en kruiden uit deze moestuin die op het landgoed ligt, worden natuurlijk ook door Camps in de keuken gebruikt. Voor data en meer info over de festiviteiten: Wolfslaar

Meester-Affineurs: de ene melk is de andere niet

meester affineursDaar word ik blij van; goede kaas met een goed verhaal. Meester-Affineurs is een nieuwe kaasproducent op de Nederlandse markt. Ze maken rauwmelkse kaas van koeien-, schapen- en geitenmelk. Er wordt niet gemengd; de melk wordt per ras en per boer gebruikt. De melk moet uit de Gelderse Vallei komen, de boer moet bij hen bekend zijn, de melk graag biologisch en zeldzame rassen hebben een streepje voor. En dan hebben we het enkel nog over de melk gehad, maar ook wat betreft het rijpen heeft Meester-Affineurs een duidelijke visie. Hier wil ik meer over weten en vertellen, dus een bezoekje lijkt me hartstikke interessant. Wordt vervolgd. Meester-Affineurs

Souk haalt Arabië naar Nederland

Freekeh SoukWat gebeurt er als Nadia en Merijn, kookboekenauteurs en bekend van 24Kitchen, balen dat ze bepaalde producten in NL niet kunnen krijgen? Juist! Dan zetten ze een eigen productlijn op, Nadia en Merijn’s Souk (in samenwerking met Vanilla Venture). Het zijn Mediterraan Arabische ingrediënten als za’atar, granaatappelmelasse, moghrabieh, freekeh en rozenwater. Voor de één is het (nog) abracadabra, de ander zit al te likkebaarden. Ik heb inmiddels al een flink deel geproefd en ben er razend enthousiast over. En het mooiste vind ik nog wel dat de plannen voor uitbreiding al klaarliggen. Je zult de komende maanden regelmatig recepten met deze Arabische ingrediënten voorbij zien komen op mijn blog! Nadia en Merijn’s Souk

Bloggen en de wet

wetboek voor bloggersVorig jaar heeft Charlotte Meindersma me alle ins & outs over de wet voor bloggers uit de doeken gedaan. Je wilt niet weten waar je als online publicist rekening mee moet en kunt houden. Complexe informatie, maar begrijpelijk uitgelegd. Half februari verschijnt haar boek: Wetboek voor Bloggers – de (on)geschreven regels voor succesvolle online schrijvers. Tip voor de bloggers onder mijn lezers! Charlotteslaw

Jamie in de Markthal

Jamie Oliver MarkthalIn het najaar opent Jamie Oliver een restaurant in de Markthal: Jamie’s Italian restaurant. Het restaurantconcept is geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. Het is de eerste Jamie’s Italian in Nederland, maar het concept is niet nieuw. In Engeland zijn er 35 en daarbuiten nog eens 13. Maar dit weekend wordt bekend dat niet iedereen even blij is met Jamies komst. Twee andere restaurants in de Markthal met Italiaans op het menu laten weten dat dit niet volgens de afspraken is. De verhuurder en de exploitanten gaan met elkaar in gesprek. Jamiesitalian

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>