Food Nieuws 6

Morgen, 9 april, is de officiële opening van het aspergeseizoen. Maar welke wijn drink je nu het best bij het witte goud? Verder: virtuele tour door het Gluten Free Museum, weer een nieuw kookboek van Ottolenghi eind dit jaar, hikende lekkerbekken in Tirol en hoe smaakt boerenkoolchips?

Food Nieuws 6, april 2015

Food Nieuws 6

Beste Brabantse Aspergewijn

HautsdeMargon2015 aspergewijnLekker: asperges! Maar wat drink je erbij? Hauts de Margon 2014 is dit jaar de beste aspergewijn volgens het Brabants Asperge Genootschap. Deze witte wijn uit de Côtes de Thongue in Zuid-Frankrijk werd ingezonden door Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg. De wijnkoperij is hiermee voor de vierde keer op een rij winnaar van deze jaarlijkse wijnprijs. De aspergewijn van het jaar is gemaakt van de druivenrassen sauvignon blanc, viognier en een vleugje droge muscat. Een perfecte combinatie voor asperges op Brabantse wijze, concludeerde de professionele jury van restaurateurs, aspergetelers en wijnliefhebbers. WijnkoperijVanBilsen

 

Glutenvrije kunst

Vincent van Gogh

Op de Tumbler-pagina van Gluten free museum zie je de impact van gluten in bekende kunstwerken. Dat wordt gedaan door de gluten juist weg te laten. Hier moet je niet te veel woorden aan vuilmaken. Kijken! glutenimage.tumblr.com

Goed nieuws voor Ottolenghi-fans

NOPI Ottolenghi10 september 2015 verschijnt NOPI, het kookboek van Yotam Ottolenghi en zijn chef-kok Ramael Scully. Een gloednieuwe collectie van meer dan 120 favoriete recepten van het gelijknamige restaurant in Londen. Deze unieke samenwerking combineert de Midden-Oosterse invloeden van Ottolenghi met Scully’s Aziatische achtergrond. restaurant NOPI

Chips van boerenkool met kruiden

Rawlicious Boerenkool ChipsDat maakte me nieuwsgierig; chips van boerenkool. Dat ze raw zijn en dat boerenkool ook wel ‘superfood’ wordt genoemd, daar is het me niet om te doen. Ik ben nieuwsgierig naar de smaak. Het gaat hier om pure boerenkool die op een temperatuur van 35 ⁰C is gedroogd. Zo’n chipje is super knapperig en smaakt ook echt naar boerenkool. Maar wat me het meest verraste, was de manier waarop het is gekruid. De kruiden zijn deels vrij grof gelaten en de kruiden passen erg goed bij de boerenkool. RawLicious Boerenkool Chips

Wandelroutes voor actieve foodies

Internationale sterren-koks creëren ultieme gerechten op basis van regionale producten uit het Paznauntal pbDat lijkt me nu wel wat: wandelen door Tirol en ondertussen genieten van culinaire hoogstandjes van vier internationale sterrenkoks (mountainbiken kan ook). Vanaf 5 juli kunnen actieve foodies in de vakantieregio Paznaun-Ischgl terecht bij de Kulinarischer Jakobsweg. Vier bekroonde internationale chef-koks, waaronder de Nederlandse sterrenkok Laurent Smallegange, creëren een gerecht op basis van streekproducten voor vier verschillende Alpenhutten in het Paznauntal. Regionale producten, traditionele recepten in een nieuw jasje, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes vormen de ingrediënten voor deze gastronomische routes voor lekkerbekken. Kulinarischer Jakobsweg

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>