Nieuwe rubriek over wat me opvalt op foodgebied. Producten, initiatieven, trends, events en fijne adresjes. En soms wat persoonlijker nieuws. In deze editie: kersen, barbecuen, wildplukken en eigenlijk best veel over ijs.
Food Nieuws Juni 2014
Pop Up Boomgaardterras
Genieten van kersen uit de Maashorst en direct even lekker bijkomen op het pop up terras van de kersenboomgaard van Maashorst Kersen in Nistelrode. Het leven is goed op het Brabantse land… Vorig jaar schreef ik al over deze kersen en emoties.
Buffelijs
Ja, buffelijs smaakt zeker anders dan ijs van koemelk. Het is wat romiger. De buffels die voor dit ijs zorgen, lopen rond op de biologische buffelboerderij De Stoerderij in Son en Breugel, bij Eindhoven. Je bestelt het stoerijs (7 smaken, halve liter bekers) via de webshop en spreekt af wanneer je het komt ophalen, want er zijn geen vaste openingstijden. Charmant, toch? En je kunt meteen even knuffelen met de buffels die je ijsje hebben gemaakt. Stoerijs.nl
Wild op wildplukken
Dat lekker eten voor het oprapen – nou ja, vaak plukken – ligt, weet iedereen. Van brandnetels brandnetelsoep maken? Goed idee. Van vlierbloesem vlierbloesemsiroop maken? Schenk maar een glaasje limonade voor me in. Maar nu is er een kookboek voor als je echt los wilt gaan met je wildplukoogst. In Het wildplukkookboek laat wildplukker Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de lekkerste gerechten maakt van je oogst. Het wildplukkookboek
BBQ-seizoen
Favoriete recepten op of bij de barbecue:
Zelf vind ik een komkommer-yoghurtsalade erg lekker om op tafel te hebben staan.
Ice, ice, baby
Dit is er nu echt eentje in de categorie ‘waar ik hebberig van word’. De Magimix Le Glacier. Zelf ijs maken is gewoon een feestje. De smaken die je kunt kopen, zijn mij meestal te zoet of te beperkt. Zo ben ik heel nieuwsgierig naar het erwtjes-muntroomijs en het chocolade-bietjesroomijs uit Veg! En wil ik mijn sorbetijs van aardbeien, watermeloen en roos nog wat verbeteren. Tja, dan zul je toch echt zelf aan de slag moeten. Gelukkig ben ik de trotse bezitter van een ijsmachine, maar dan nog kan ik een paar keer verliefd kijken naar zo’n mooie nieuwe, die ik stiekem al op mijn aanrecht zie staan. Magimix Le Glacier
Say cheese
- In de zomereditie van bouillon magazine lees je mijn artikel ‘Topgastronomie met limonadefactor’. Een interview met Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen over de aanstormende trend om sap te bestellen bij je gerecht. En dan hebben we het niet over zomaar een sapje, maar sap op niveau, afgestemd op het gerecht op je bord. Een voorproefje.
- Mocht het plots even wat rustiger zijn op dit blog, dan heeft dat waarschijnlijk te maken met de komst van een ‘baby bell’. Ik ben nu hoogzwanger van onze tweede zoon. Spannend!
Over Food Nieuws
Via social media, events, persberichten, nieuwsbrieven en in mijn dagelijks leven komen er ontzettend veel leuke, lekkere producten, interessante initiatieven en fijne adresjes voorbij. In deze nieuwe rubriek laat ik jullie zien wat me opvalt, waar ik helemaal van kan genieten en waar ik gewoon heel hebberig van wordt. Enthousiasme omdat ik ervoor betaald wordt? Nee hoor. Ik bepaal wat er in het Food Nieuws komt. Als ik er gesponsorde berichten in opneem, zal dat er keurig bij staan. En ook dan geef ik een oprechte mening.
Kijk ook eens hiernaar:




