Lodge koekenpan: review & winactie blogverjaardag

Wie jarig is, deelt uit! 3 dagen lang kunnen jullie de handigste, interessantste en lekkerste culi-cadeaus winnen ter ere van missFromage’s 2e blogverjaardag.

Culi-cadeau 1: Lodge Logic Chef koekenpan!

 

Lodge Logic Chef: Tortilla met Chorizo en Tuinbonen

Lodge Logic Chef 25 cm. Tortilla met chorizo is niet inbegrepen ;)

Wat een fijne koekenpan is, is heel persoonlijk. En toch durf ik er heel wat om te verwennen dat veel mensen lekker kunnen werken met deze Lodge pan.

De Lodge Logic Chef bestaat uit één stuk onbehandeld gietijzer en kan, mits goed vertroeteld, een levenlang meegaan. En zo ziet hij er ook uit: strak, stijlvol en stoer. Helemaal mijn type. Hij ligt stevig in de hand, maar is niet zo zwaar als je zou verwachten van gietijzer. Het voordeel van deze Lodge Logic Chef ten opzichte van de gewone Lodge Logic koekenpan is de extra handgreep, die hem heel gemakkelijk te hanteren maakt.

Wat ik een groot pluspunt vind van deze pan, is dat hij ook in de oven kan. Toen ik de pan binnenkreeg om te reviewen, móest ik een gerecht maken dat je start op het vuur en afmaakt in de oven. Denk aan een frittata of Spaanse tortilla. Deze recepten op missFromage staan dan ook op de shortlist om in mijn Lodge Chef te maken: Claudia Rodens Rijst met kikkererwten en krenten, Frittata Friday en de Rokerige frittata van Ottolenghi.
Verder kun je deze pan gebruiken voor gerechten die je in je gewone koekenpan zou maken of ter vervanging van een ovenschaal of taartvorm. Hij kan is geschikt voor alle warmtebronnen – ook open vuur en barbecue – dus iedereen kan hem proberen te winnen. Meer kenmerken van de Lodge Logic Chef.

Nadelen zijn er ook, al vind ik de schade ervan nogal meevallen:

-Je start echt een relatie met je pan. Hoe beter je voor hem zorgt, hoe liever hij is voor jou. Hij wil sponsbadjes in plaats van in de vaatwasser en je moet hem na elk gebruik masseren met wat olie. Ik verwachtte dat ik hem daarom alleen voor specifieke gerechten zou gebruiken, zoals voor een vuur/oven-bereiding. Maar in de praktijk blijkt dat we hem er ook bij pakken voor een gebakken ei of stuk vlees.
-De robuuste pan staat mooi op tafel, maar is hartstikke heet. Ook bij de handvatten. Dus ook al bevorderen zijn looks mijn eetgenot, met kleine kinderen aan tafel is dat geen goed idee.
-De uitgebreide Lodge serie heeft erg veel andere potten, pannen, ovenschalen, dutch ovens en grillplaten waar je waarschijnlijk heel hebberig van wordt. Ik wel in elk geval. Een grote dubbelzijdige grillplaat staat hoog op mijn verlanglijstje.

Zo doe je mee:

  1. Laat in een reactie onder dit bericht weten dat je deze pan graag wilt winnen.
  2. Like, share en volg missFromage en deze winactie op Facebook of Bloglovin. Heb je daar geen account? Zet dat erbij in je reactie en vertel aan ten minste drie personen dat ze echt eens wat van mijn blog moeten koken.

Meedoen kan tot en met zaterdag 6 september. Op zondag 7 september wordt de winnaar bekend gemaakt.
Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Kookpunt.nl, een Rotterdamse kookwinkel waar je ook kunt webshoppen.

facebooktwittergoogle_pluspinterestinstagram

29 thoughts on “Lodge koekenpan: review & winactie blogverjaardag”

  1. Gefeliciteerd met je 2e blogverjaardag!
    Wat een geweldige prijs geef je weg,.
    Ik zou heel graag deze pan willen winnen, dan kan ik eindelijk die heerlijke recepten van jou, zoals de frittata en de tortilla met chorizo en tuinbonen bakken en afmaken in de oven.

    Groetjes Michelle

    1. Eerst gefeliciteerd! Wat een prachtige win aktie. Ik zit niet op Facebook of Loglovin. Ik volg je wel op twitter en hen retweet het, Gaat het naar meer dan 3 personen.

  2. Nogmaals gefeliciteerd!! Wat een leuke winactie heb je. Ik zou deze pan graag willen winnen. Ik heb er al eentje maar dat is een heel kleintje. Groter paste een tijd geleden niet in mijn toenmalige combi-magnetron. Maar nu heb ik een nieuw gasfornuis/oven. En wel van 90 cm breed dus een grotere pan zou er nu wel in passen. Kan ik eindelijk maaltijden voor 2 personen erin maken.

    Dus ja ik doe graag mee. :-)

    Groetjes, Tessa

  3. Ook toevallig. Zit zulke pannen online te zoeken (voor kerstlijstje) omdat ik blijkbaar net die recepten uitzoeken waarbij de bakpapier de oven in moet. Bvb. Farinata.

    Gefeliciteerd. Zeker gezien de bezoekcijfers in 2 jaar …

  4. Wat zou ik onwijs graag die mooie pan winnen. Sinds kort hebben we een houtkachel met ovengedeelte, nu alleen nog een pan die ook in die oven kan!
    Duimen, duimen, duimen!

  5. Hi, nog Van Harte Proficiat met je 2e blog verjaardag. Meestal krijg je dan wat maar jij gewft een prachtige pan weg. Hoop een kans te maken. Fingers Xed

  6. Hi, nog Van Harte Proficiat met je 2e blog verjaardag. Meestal krijg je dan wat maar jij gewft een prachtige pan weg. Hoop een kans te maken. Fingers Xed

  7. Gefeliciteerd Ursula, dat is niet nix 2 jaar bloggen en het gaat maar door! Die koekepan zou te gek zijn voor mijn BBQ.

    Ik ga je bericht “sharen” op G+ dus dat gaat wel goedkomen.
    Véééél succes voor de toekomst!

    Paul

  8. Bedankt, allemaal! En erg leuk, de creatieve oplossingen van de deelnemers zonder Facebook of Bloglovin! :)

    Ik zie dat ik ben vergeten te melden wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt. Meedoen kan tot en met zaterdag 6 september en op zondag 7 september maak ik de winnaars van de drie culi-cadeaus bekend (dus ook de winacties van morgen en overmorgen). Dat voeg ik nog even toe!

  9. Nogmaals gefeliciteerd :). Net als Tessa heb ik ook een kleine versie, maar deze grote lijkt mij ook heel mooi om te hebben.

    *fingers crossed*

    Ik doe niet aan sharen op FB, dus ik RT de winactie. Daar heb ik sws meer volgers. Mocht het niet meetellen is dat ook niet erg :).

  10. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

    Ik doe heel graag mee! Een gietijzeren koekenpan mist nog in mijn collectie <3

    Ik volg je via FB en heb je geliked en dit bericht geshared.

  11. Hieperdepiep voor je leuke blog. En de pan lijkt me geschikt voor een mini paella in de oven. Zit niet op FB maar op G+ zal ik mensen de tip doorgeven.

  12. Hieperdepiep HOERA!!!! Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Hoop dat we nog vele gelukkige en smakelijke blogverjaardagen zullen beleven. Natuurlijk wil ik zo’n pan winnen, dus ik doe mee. Volgen doe ik je al een RT op twitter kun je ook van me krijgen.

  13. Gefeliciteerd met je blogverjaardag en ik doe natuurlijk weer graag mee aan deze actie en heb alles gedaan w at je vroeg….

    groetjes van een heel druk duimende, Petra

  14. Hiep Hiep Hoera!!
    Deze koekenpan is een ideale pan om eiergerechten in te maken. Mijn oma maakte al meer dan 40 jaar eieren in een pan als deze en NIEMAND kan haar daarin evenaren. Haar geheim: de koekenpan :). Het lijkt me fantastisch om er zelf zo eentje in bezig te krijgen en de eiertraditie verder te zetten.

    groetjes

  15. Serieus? Wil deze wel leuk doen met een tortilla of omelet? Mijn polsenbrekend zware, gietijzeren hapjespan met emaille doet daar niet zo aan. Zit ik telkens met een anti-aanbakpan in de aanslag. En dat doe ik dan weer liever niet, dus ben nieuwsgierig naar deze!

    (ik vet mijn megagrote gietijzeren wadjang trouwens nooit in na gebruik, heb ik ‘m nu verwaarloosd? oops)

    1. Yep! Bijvoorbeeld bij die tortilla met chorizo. De eerste punten kwamen er zeer acceptabel uit, ook al bleef er iets achter in de pan. Maar dit was ook de eerste keer dat de pan gebruikt werd. En toen we allemaal een volgende punt namen, was de bodem op die plek helemaal schoon – serieus. Dus als je de tijd hebt om het een paar minuten af te laten koelen, gaat het nog beter.

  16. Gefeliciteerd met je tweede blogverjaardag!
    Ontzettend leuk om te lezen maar vooral nog leuker om je heerlijke recepten te maken!

    Die pan lijkt me geweldig, ben mijn antiaanbakpannen beu en langzaam aan het vervangen.

    Aangezien er in kleine lettertjes bij staat dat de tortilla met chorizo niet is inbegrepen, zou dat het eerste gerecht zijn wat ik er in zou gaan maken!

  17. Ik heb je blog net ontdekt; wat leuk rn gefeliciteerd! Ik doe graag mee voor deze pan; altijd al willen koken met gietijzer en ik ben dol op fritatta :-)

  18. Leuke winactie! Gefeliciteerd met je blog!
    Ik volg je nu zowel op Facebook als BlogLovin. En heb je post gedeeld op Facebook.
    De Lodge koekenpan is er een om verliefd op te worden. Staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nodeloos dus om erbij te vermelden dat het erg leuk zou zijn een te winnen :). Er zijn recepten die heel graag ermee zou willen maken.

Leave a Reply to Silvy Horemans Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>